Latvia

Vertaile lauttoja maasta Latvia maahan Saksa

Maiden Latvia ja Saksa välillä on tällä hetkellä 1 lauttareitti, jota operoi 1 lauttayhtiö – Stena Line. LiepajaTravemünde lauttaa operoidaan viikoittain ja matkan kesto on vähintään 22 tunti 0 minuutti.

Vaikka päivitämme sivustomme tietoja säännöllisesti, toisinaan ylitysten aikataulut voivat muuttua yllättäen, joten suosittelemme että pyydätte ajankohtaista hintatarjousta lautalle maasta Latvia maahan Saksa satamien Liepaja ja Travemünde välillä.

Latvia Saksa lauttakartta

Klikkaa karttaa

Latvia - Saksa lautat

Tietoa maasta Latvia:

Naapurinsa Viron tapaan Latvian historia koostuu enimmäkseen lukuisista miehityksistä. 1200-luvun alussa alueen alkuperäiset asukkaat, baltit, kukistuivat saksalaisten ristiretkeilijöiden alle. He tappoivat ja orjuuttivat baltteja kristinuskoon käännyttämisen varjolla. Saksalaiset hallitsivat edelleen sekä maata että kauppaa vaikka poliittinen valta siirtyikin Puola-Liettualle ja myöhemmin Ruotsille, ja lopulta Venäjälle. 1800-luvun toisen puoliskon aikana latvialaiset alkoivat rakentaa identitettiään uusiksi ja saavuttivat itsenäisyytensä lyötyään Viron avulla sekä Saksan että Venäjän vuosien 1918-1920 sodassa. Kovalla työllä saavutettu itsenäisyys päättyi Neuvostoliiton aluevaltaukseen vuonna 1940. 1980-luvun loppupuolella olot Neuvostoliitossa helpottuivat, jonka seurauksena autonomian vaatimukset muuttuivat suoranaisiksi itsenäisyysvaatimuksiksi. Vuonna 1991 Gorbatšovin päänmenoksi suunnitellun vallankaappauksen epäonnistuttua Moskovassa Latvia julistautui itsenäiseksi toisen kerran.
Nykyään Latvia keskittyy siirtämään talouden yksityisiin käsiin ja korjaamaan neuvostoajan pysähtyneisyyden ja laiminlyönnin jälkiä. Ympäristövahinkojen lisäksi neuvostovalta jätti Latviaan perinnöksi 30:n prosentin venäläisvähemmistön.

Tietoa maasta Saksa:

Pari vuosikymmentä yhdistymisensä jälkeen Saksa turisteineen nauttii yhtenäisyyden hedelmistä. Suuret sijoitukset infrastruktuuriin ja palveluihin eivät poista vain kylmän sodan jakolinjoja; myös toisen maailmansodan arvet ovat viimein haalistumassa. Paljon on muuttunut, mutta vanhatkin saksankävijät löytänevät sen, mihin alunperin Saksassa ihastuivat – ravintolan, joka tarjoilee valtavia sauerbraten-annoksia tai biergartenin lager- ja vehnäolutlitroineen.

Kun Saksaa lakkaa katsomasta jaettuna tiukasti itään ja länteen, näkee sen saksalaisten silmin murteiden, ruoan, perinteiden ja historian vahvasti määritteleminä alueina. Parhaat kuvan Saksasta saa kokeilemalla mahdollisimman monia alueita.

Saksa hyödyntää rikkautensa tyylikkäästi: elegantti suurkaupungin charmi, pienet postikorttimaiset kaupungit, pakanalähtöiset elonkorjuufestivaalit, runsas tarjonta taidetta ja kulttuuria sekä suurien metsämaiden ympärivuotiset ilot, ihastuttavat linnat sekä hyvä viini ja olut – kaikki valmiina nautittaviksi.

Syvällä Euroopan sydämessä Saksalla on ollut mullistava vaikutus mantereen historiaan. Kaarle Suuresta ja Pyhästä Rooman valtakunnasta Otto von Bismarckin Saksan valtakuntaan, natsismiin ja Berliinin muurin nousuun ja tuhoon, yksikään valtio ei ole muokannut Eurooppaa Saksan tavoin – ei hyvässä eikä pahassa.