Ruotsi

Kuinka varaat lautan maasta Ruotsi maahan Tanska

Maan Ruotsi ja Tanska välillä on 2 lauttareittiä, yhteensä 49 lauttavuoroa viikossa. Stena Line operoi 2 reittiä, Göteborg - Frederikshavn kulkee 5 kertaa päivässä & Varberg - Grenå noin 14 kertaa viikoittain.
Koska ylitysten määrä ja kesto vaihtelevat joillain reiteillä, suosittelemme teitä etsimään ylityksiä hakukoneellamme maasta Ruotsi maahan Tanska saadaksesi ajankohtaista tietoa.

Ruotsi Tanska lauttakartta

Click for map

Ruotsi - Tanska lautat

Tietoa maasta Ruotsi:

Ruotsi on saavuttanut kadehdittavan elintason sekoituksellaan korkean teknologian kapitalismia ja kattavia sosiaalietuuksia. Maalla on moderni jakeluverkko, erinomainen sisäinen ja ulkoinen viestintä sekä koulutettu työvoima.

Vaikka Ruotsi oli 1600-luvulla sotilasmahti, ei se ole ollut sodassa kahteen vuosisataan. Maan onnistui säilyttää puolueettomuutensa molemmissa maailmansodissa.
Ruotsi on suuri maantieteellisesti vaihteleva maa, jonka yksi parhaista puolista on sen tilantuntu. Tiuhaan asutetun etelän ulkopuolella ei ole tavatonta matkata näkemättä ristin sielua. Länsirannikolla sijaitsee joukko historiallisia satamia – Göteborg, Helsingborg ja Malmö, mistä on nykyään siltayhteys Kööpenhaminaan.
Maan suurin vetonaula on Tukholma. Pääkaupungista löytyy maan aktiivisin kulttuuri- ja yöelämä, mahtavalla arkkitehtuurilla varustettuja saaria sekä hienoja museoita.
Keski- ja Pohjois-Ruotsi ovat matkaesitteiden maita: suuria metsiä, ehtymätön määrä – noin 96,000 – järviä ja Euroopan parhaita erämaavaelluksia. Etelään pääsee kahta junareittiä. Itäinen Pohjanlahden rannikkoa viistävä reitti ohittaa vanhoja puukaupunkea, uusia suunniteltuja kaupunkea sekä laivasatamia, joista on yhteys Suomeen. Sisämaassa Inlandsbanan järviseutuja ja vuoria lävistävät junat hätistävät mennessään porot raiteilta.

Tietoa maasta Tanska:

Skandinavian ja Manner-Euroopan välissä tasapainolevaa Tanskaa on vaikea selittää. Monella tapaa se jakaa molempien alueiden piirteitä. Tanskan hinnat ja alkoholilait ovat pääpiirteittäin samat kuin muussa Euroopassa, mutta sen sosiaalipolitiikka ja hallituksen tyyli ovat selvästi skandinaavisia; sosiaalietuudet ja elintaso ovat korkeat ja politiikka on hyvin yksimielistä. Tanska on helpoin Skandinavinen maa matkustaa sekä kustannuksiltaan että etäisyyksien puolesta. Tanska muodostuu lukuisista pienistä saarista ja kolmesta suurimmassa maamassasta – Seelannin ja Fynin saarista sekä Jyllannin niemimaasta, joka työntyy Saksasta pohjoiseen. Valtaosa kävijöistä saapuu Seelantiin (Sjælland) ja erityisesti Kööpenhaminaan, maan ainoaan suureen kaupunkiin ja jännittävään keskipisteeseen. Kööpenhaminassa on kaunis vanha keskusta, hyvä valikoima museoita ja riehakas yöelämä. Seelannin pienellä naapurillaa, Fynillä, on vain yksi kaupunki Odense, jonka ulkopuolella se on hyvin unelias paikka. Vain Jyllanti (Jylland) on tarpeeksi kaukana Kööpenhaminasta pitääkseen kiinni omaleimaisuudestaan, minkä lisäksi sillä on Tanskan monipuolisimmat maisemat, jotka vaihtelevat vihreistä kukkuloista autioihin nummialueisiin. Kööpenhaminan jälkeen Aarhus ja Aalborg ovat kaksi vilkkainta kaupunkia.