COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Miksi käyttää
Direct Ferriesiä?

Lauttoja 3325 reitillä ja 764 satamasta ympäri maailmaa

Yli 2,5 miljoonan asiakkaan luottama

Järjestämme yli 1,2 miljoonaa risteilyä vuodessa

Tarkistamme jopa 1 miljoonaa hintaa asiakkaillemme päivittäin

Lautat maahan Tanska

Tanska on yksi Euroopan hienoimmista maista rikkaalla perinnöllään sekä ihastuttavilla maisemillaan. Viikinkien kotina Tanska on kuuluisa sen historiasta sekä arkkitehtuuristaan joka koostuu enimmäkseen vaaleasta puusta ja metallista.

Tanska on itsessään mielenkiintoinen ja kaunis matkakohde, mutta sitä käytetään myös liikenneväylänä muihin Euroopan maihin kuten Saksaan, Norjaan tai Ruotsiin. Sen laivayhteydet tarjoavat myös oivallisia yhteyksiä Färsaarille ja Islantiin.

Tanska muodostuu lukuisista saarista ja vaikka monet sillat ja tunnelit yhdistävät ne helposti, laivat ovat silti suosittu ja mukava liikennemuoto.

Kööpenhamina sijaitsee Tanskan itärannikon suurimmalla saarella, Sjellannilla. Myös suuri tunneli ja Oresundin silta yhdistävät Kööpenhaminan kätevästi Ruotsin Malmöön. Kööpenhaminan rannikon Helsingor tarjoaa lukuisia päivittäisiä ylityksiä Helsingborgiin.

Maansisäiset yhteydet kattavat Alsin, Samsøn, Bornholmin ja Langelandin saaret.

Vaikka Tanskan Jyllannin niemimaa jakaa rajan Saksan kanssa, Saksan itäosista pääsee Tanskan saarille helpommin laivalla. Tällä hetkellä useat laivat operoivat reittejä Rostockin, Mecklenburg-Vorpommernin sekä Gedserin välillä sekä Puttgardenin ja Rødbyn välillä.

Kööpenhamina on Tanskan suosituin kaupunki, jonka nähtävyyksistä suosituin on Tivoli Gardens - suuri huvipuisto joka on toiminut vuodesta 1843 asti ja tarjoaa villiä viihdettä sekä teatterin ja ällistyttäviä näyttelyhalleja.

Kööpenhaminan eläinpuisto on myös suosittujen nähtävyyksien joukossa. Sieltä löytyy eläimiä maailman jokaisesta maanosasta kuten jääkarhuja, elefantteja sekä afrikkalaisia leijonia.

Jyllannissa sijaitseva Billundin taajama, jossa ensimmäiset Legot valmistettiin, omistaa kuuluisan Legolandian. Legolandia on ollut avoinna 60-luvulta lähtien ja houkuttelee vuosittain yli 1.9 miljoonaa vierailijaa. Se tarjoaa yli 40 laitetta joihin kuuluu muun muassa neljä vuoristorataa sekä tunnettu Miniland jossa on monia legoista rakennettuja pienoismalleja erilaisista maisemista, kaupungeista ja rakennuksista.

Muihin suosittuihin nähtävyyksiin ja maamerkkeihin kuuluu Lalandia Billund AquaDome sekä Pieni merenneito patsas Langelinien promenadilla Kööpenhaminassa.

Tanskassa on ruuhkaisinta kesäkausina, joten rauhallisempaa lomaa etsiville parhaimmat ajat matkustaa on syksyllä ja alkuvuodesta.

Suositut lauttaoperaattorit

  • 47 lähtöä päivittäin 45 min
  • Etsi hinta
  • 14 lähtöä viikoittain 3 h 15 min
  • Etsi hinta
  • 7 lähtöä päivittäin 3 h 15 min
  • Etsi hinta
  • 7 lähtöä viikoittain 10 h
  • Etsi hinta

Tanska arvostelut

 • "Superlautta tosiaan!"

  Matkustin äskettäin Stena Britannicalla Harwichista Hook of Hollantiin - ja täytyy sanoa että olin vaikuttunut! Lautat ovat upouusia joten kaikki oli viimeisenpäälle laitettua ravintoloista baareihin. Drinkit ja buffet ravintolan ruoka oli hinnoiteltu kohtuullisesti - laivalla oli myös a la carte ravintola, johon emme kuitenkaan menneet. Hytit olivat tahrattoman puhtaita ja hyvin varusteltuja, niissä oli leveämmät vuoteet kun lautoilla yleensä sekä taulu-tv ja ilmainen wifi - mikä nosti tämän laivan tavallista korkeammalle. Matkustaisin tällä lautalla epäilemättä uudestaan.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Stena Superfast VIII"

  Matkustin jalkamatkustajana 20.2.2012. Vaikutuin Stenan Superfast lautasta mutta välimatka lähtöselvityksestä lautallenousemiseen oli ainakin 1/4 mailia pitkä ja tarvitsin apua laivalle pääsyyn pitkän kävelymatkan vuoksi. Varmasti tämä etäisyys ei ole ideaalinen kaikille jalkamatkustajille, kun terminaalia rakennettiin, eikö kukaan huomioinut jalkamatkustajia? Minun täytyi pyytää apua taas kun saavuimme Belfastiin. Avun pyytäminen vei matkan nautittavuuden. Olin erittäin pettynyt kummankin kahvilan ruokiin. Ainoa positiivinen asia reissussani oli henkilökunnan jäsenten avuliaisuus.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Vaikuttava matka"

  Matkustin Stena Hollandican neitsytmatkalla Harwichista Hollantiin ja olin enemmän kuin vaikuttunut kokemuskesta. Kaikki oli uutta joten luulen että tämän paremmaksi ei voi muuttua, mutta se oli 100 kertaa parempi kuin edellinen Stenan Hollannin lautta joten ei huolia. Laivalla oli kaikkea mitä vaan keksit pyytää ja enemmän pitäen sinut viihdytettynä matkan ajan lukuisten ravintoloiden, baarien, olotilojen yms. avulla. Suosittelen suuresti.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "King lautta"

  Matkustin syyskuussa reitillä Newcastle Amsterdam King lautalla vaimoni kanssa. Varasimme commodore deluxe hytin sillä saimme hyvän diilin ja matka oli pitkä! Huonepalvelu oli bonusta ja hytti itsessään näytti korkealuokkaiselta hotellihuoneelta! Suosittelen suuresti seisemän meren buffettia, jossa oli valtava valikoima maukasta ruokaa. Muita ruokailupaikkoja oli myös, mutta emme kokeilleet niitä. Laivalla oli muutama baari mutta vietimme suurimman osan ajastamme Compass loungessa. Shoppailu oli hyvää, mutta onnekseni ei liian hyvää! Ainoa miinuspuoli on, että reitti on melko tyyris myös ilman ykkösluokan hyttiä.

  Lue lisää Näytä vähemmän

Laivalla

Ota selvää millaista lautalla on ennen matkaasi.

Laivaoppaat, videot & arvostelut

Reitit ja satamat maassa Tanska