Cherbourg satamaan Dublin lautta

Ranska ja Irlanti yhdistyvät reitillä Cherbourg Dublin. Tällä hetkellä väliä liikennöi vain yksi lauttayhtiö: Irish Ferries. Reittiä kuljetaan jopa 4 kertaa viikko ja matka-aika on nopeimmillaan 18 tuntia.

Cherbourg Dublin matka-ajat ja lähtöjen määrä saattava vaihdella sesongin mukaan, joten ajantasaisinta tietoa saadaksesi suosittelemme tekemään hintahaun.

Cherbourg satamaan Dublin lauttavaihtoehdot

Saadaksesi lisätietoa vieraile Ranska - Irlanti lautat sivullamme.

Cherbourg - Dublin lauttaoperaattorit

  • Irish Ferries
    • 4 lähtöä viikoittain 18 h
    • Etsi hinta

Keskimääräiset Cherbourg Dublin hinnat

Nämä hinnat näyttävät keskimääräisen summan, minkä asiakkaamme ovat maksaneet yhdensuuntaisesta matkasta. Suosituin varaus reitillä Cherbourg Dublin on auto ja 2 matkustajaa.

Cherbourg opas

Cherbourg on kaupunki Cotentinin niemimaalla luoteis-Ranskassa. Kaupungilla on pitkä historia, se oli Viikinkien hallussa 800–luvulla. Viikingit kehittivät Cherbourgin satamaportiksi. Napoleonin aikakaudella satama linnoitettiin brittien laivaston hyökkäysten estämiseksi. Vedenalaisia esteitä upotettiin väliajoin sataman sisäänkäynnille, ja lopulta ne korvattiin muurausmurskakasoilla. Työt aloitettiin vuonna 1784 ja ne saivat päätöksen vuonna 1850, kun Napoleonin tappiosta Waterloossa oli jo kauan.
Kaupungin nähtävyyksiin kuuluu Cite de la Mer ("city of the sea"), mikä on merenkäynnille omistettu museo. Museo avattiin vuonna 2002 ja se sijaitsee Cherbourgin risteilyterminaalissa. Vierailijat viovat myös käydä kävelyllä Jardin de la Roche Fauconniere, yksityisessä kasvitieteellisessä puutarhassa Parc de la Fauconnieressa. Puutarha perustettiin vuonna 1870 ja siellä on noin 3400 lajiketta, joista monet ovat peräisin eteläiseltä pallonpuoliskolta.
Cherbourgin satama, joka sijatsee Englannin kanaalin rannikolla, tarjoaa säännöllisiä matkustaja- ja rahtilauittoja Pooleen ja Portsmouthiin Englantiin ja Rosslareen Irlantiin.

Dublin opas

Dublin on Irlannin pääkaupunki joka sijaitsee Leinsterin maakunnassa koillisrannikolla, Liffeyn suulla. Irlannin pääkaupunkiin tulee miljoonia kävijöitä vuosittain kokemaan kaiken mitä kaupungilla on tarjota. Kaupungin historia juontaa juurensa Viikinkiena ikaan ja yksi suosituimmista nähtävyyksistä kaupungissa on Dublinin linna, joka oli perustettiin vuonna 1204, Normanin hyökkäyksen jälkeen. Muita suosittuja paikkoja kaupungissa on Spire of Dublin, tai virallisesti nimeltään "Monument of Light". Se on 121,2 metrinen kartiomainen torni, joka on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja sijaitsee O'Connell Streetillä. Muita suosittuja maamerkkejä ja monumentteja ovat Mansion House, Anna Livian muistomerkki, Molly Malone -patsas, Christ Church katedraali, Pyhän Patrickin katedraali, Saint Francis Xavier kirkko Upper Gardiner Streetillä lähellä Mountjoy Squareä, Custom House ja Aras Uachtarain. Poolbeg Towers ovat myös ikonisia Dublinin piirteitä ja ne on nähtävissä monissa paikoissa ympäri kaupunkia.

Moderni Dublinin satama sijaitsee molemmin puolin Liffey-jokea. Pohjoispuolella jokea, pääosa satamasta sijaitsee East Wallin ja North Wallin lopussa, Alexandra Quayssä. Elementti portin eteläpuolella jokea on paljon pienempi ja sijaitsee Kyyhkystalon niemimaan alussa. Lauttaliikenne satamasta kulkee Holyheadiin Walesissa, Liverpooliin Englannissa ja Douglasiin Isle of Manissa.