Laiva Gdanskista Nynäshamniin

Polferries yhdistää Puolan ja Ruotsin liikennöiden Gdanks-Nynäshamn reittiä jopa 7 kertaa viikossa. Matkat kestävät nopeimmillaan 19 tuntia.
Gdanks-Nynäshamn väliset aikataulut ja matkojen yleisyys saattavat vaihdella sesongin mukaan, joten tarkemmat tiedot löydät tekemällä hintahaun.

Gdansk - Nynäshamn lauttaoperaattorit

  • Polferries
    • 7 lähtöä viikoittain 18 h
    • Etsi hinta

Keskimääräiset hinnat reitillä Gdansk Nynäshamn

Nämä hinnat näyttävät keskimääräisen summan, jonka asiakkaamme ovat maksaneet yhdensuuntaisesta matkasta. Yleisin varaus reitillä Gdansk Nynäshamn on auto ja 2 matkustajaa.

Gdansk opas

Gdansk on kaupunki, joka sijaitsee Itämeren rannalla Puolassa. Se on Pomeranian Voivodeshipin pääkaupunki. Gdansk sijaitsee Gdanskin lahden eteläreunalla, Motlawa-joen suulla. Yhdessä läheisen Gdynia-sataman kanssa, Gdansk on myös tärkeä teollisuuden keskus. Tämä historiallisesti merkittävä satamakaupunki ja laivanrakennuksen keskus oli myös hansaliiton jäsen. Kaupunki on Solidaarisuus-liikkeen syntypaikka, jonka johdolla Lech Walesalla oli merkittävä rooli kommunistisen hallinnon lopettamisessa Keski-Euroopassa.

Useimmat kaupungin nähtävyydet sijaitsevat lähellä Ulica Dlugaa (Long Street) ja Dlugi Targaa (Long Market), jalankulkijoiden kulkuväylää, jota ympäröivät historiallisesti rekonstruoidut rakennukset (lähinnä 1600–luvulla) ja jonka molempia päitä reunustavat kaupungin portit. Tätä osaa kaupunkia kutsutaan joskus Royal Roadiksi, koska se oli aikoinaan polku vierailevien kuninkaiden kulkueille.

Polferries toimii lauttayhteytenä Gdanskin ja Nynäshamnin välillä, ja matka kestää noin 18 tuntia.

Nynäshamn opas

Ruotsalainen satamakaupunki Nynäshamn sijaitsee Tukholman maakunnassa, noin 60 km Tukholmasta etelään. 1900-luvun alussa Nynäshamnista tuli tunnettu kylpyläkaupunki, vaikka suurin osa tiloista suljettiin ennen ensimmäisen maailmansodan loppua. Tärkeimmät teollisuudenalat saapuivat Telegrafverkets Verkstäderin kautta (Valtion omistama puhelinyhtiö) vuonna 1916 sekä öljynjalostamon vuoksi, jonka rakensi vuosina 1928-29 Axel Axson Johnson & Co.

Nynäshamnin satamassa pidetään joka kesä satamajuhlat sekä joitain paikallisia markkinoita. Tapahtumien aikana Tukholman reitillä kulkee usein höyryjuna. Kesäisin satama täyttyy kaikenkokoisista veneistä ja paikallisten kanssa rupattelevista vierailijoista. Vaikka kaupunki on lähinnä moderni ja mielenkiinnoton, sieltä löytyy useita ruokapaikkoja ja putiikkeja, joissa voi kokeilla paikallisia tuotteita.

Satamasta lähtee lauttoja Gotlantiin ja Puolan Gdanskiin.