Miksi käyttää
Direct Ferriesiä?

Lauttoja 3335 reitillä ja 700 satamasta ympäri maailmaa

Yli 2.5 miljoonan asiakkaan luottama

Järjestämme yli 1.2 miljoonaa risteilyä vuodessa

Tarkistamme jopa 1 miljoonaa hintaa asiakkaillemme päivittäin

Lautat maahan Ruotsi

Ruotsi on Skandinavian maista suurin ja sijaitsee Pohjois-Euroopassa Norjan ja Suomen välissä.

Sen maantieteellinen muoto on pitkä jonka ansiosta se tarjoaa erittäin kauniita vaihtelevia maisemia. Harvaan asutut pohjois-osat tarjoavat koskematonta luontoa ja arktista aromaata joka koostuu runsaista vehreistä metsistä ja yli 90 tuhannesta järvestä, mutkittelevista joista sekä valtavista vuorista jotka tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet talviurheiluun. Ei olekaan ihme, että Ruotsalaiset rakastavat ulkoilua. Suosituimpiin ajanvietteisiin kuuluvat sienestäminen, marjastaminen, vaellus, telttailu sekä kalastus.

Mitä Ruotsissa voi tehdä?

Maan pääkaupunki, Tukholma, sijaitsee maan keskiosassa ja sijaiten saaristossa, se tarjoaa maan parhaimpia nähtävyyksiä lukuisilla saarillaan joita yhdistää 57 siltaa. Tukholma tarjoaa lukuisia hienoja museoita, uudistusmielistä ruokaa sekä loistavan valikoiman kauppoja ja liikkeitä. Satumainen vanhakaupunki, joka tunnetaan myös nimellä Gamla Stan, on yksi Ruotsin historian valteista. Se tarjoaa lumoavia kertomuksia maan historiasta kauniilla mukulakivikaduillaan ja sijaitsee vain kivenheiton päässä ultra-modernista keskustasta.

Ruotsin eteläkärki kattaa kymmenen maakuntaa joihin kuuluvat myös UNESCOn maailmanperintökohdelistan saaret Gotlanti sekä Öland. Lounaisrannikon Göteborg tarjoaa oivalliset yhteydet laivaliikenteelle ja upeilee kuvankauniilla rannikkomaisemillaan sekä neoklassisilla rakennelmillaan trendikkäiden kahviloden, ravintloiden ja baarien kera. Malmö on tanskalaisille erittäin suosittu portti Ruotsiin, sillä se yhdistyy Kööpenhaminaan meren ylle rakennetulla Oresundin sillalla. Malmössa on myös erinomaiset pyöräilytiet.

Ruotsin historialla on ollut suuri merkitys sen nykyiseen elämänlaatuun. Ruotsi on tunnettu sen korkeasta elintasosta joka perustuu kattavaan sosiaalitukeen ja ammattitaitoiseen työvoimaan. Vaikka maa oli militaarisesti vahva 1700-luvulla ja siellä muinoin riehuivat kauhistuttavat viikingit, Ruotsi ei ole viimeiseen kahteensataan vuoteen osallistunut sotiin tai maiden välisiin ristiriitoihin. Ruotsin sotahistoriasta on kuitenkin jäänyt jälkiä. Ympäri maata löytyy raunioita, aavemaisia hautakumpuja sekä valtavia keskiaikaisia seinämiä monien luonnonkauniiden kävelyteiden varrella.

Mitä matkustusmahdollisuuksia Ruotsi tarjoaa?

Laivalla matkustaminen on pohjoismaissa erittäin suosittua, ja Ruotsin sijainti tarjoaakin oivallisen pysäkin Euroopan ympäri matkustaville. Ruotsi tarjoaa myös lukuisia yhteyksiä sen sisäisille saarille, mutta useimmat laivat operoivat suurten kansainvälisten satamien välillä matkaten Saksan, Baltianmaiden, Venäjän ja muiden pohjoismaiden satamiin. Reittejä operoi modernit ja kuuluisat risteilylaivayhtiöt.

Milloin on oivallisinta matkustaa Ruotsiin?

Suomen ja Ruotsin välinen liikenne on ruuhkaista koko vuoden ympäri, mutta eniten matkoja sekä Suomesta että muualta maailmalta tehdään kesäisin sekä vuoden alussa.

Lue lisää Näytä vähemmän

Suositut lauttaoperaattorit

 • Finnlines
  • Etsi hinta
 • TT Line
  • Etsi hinta
 • Stena Line
  • Etsi hinta
 • Polferries
  • Etsi hinta
Näytä kaikki lauttaoperaattorit

Ruotsi arvostelut

 • "Hyvä laiva"

  Kaikki toimi ja suosittelen

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Booking via Direct Ferries"

  The booking comfirmation via Direct Ferries took so long that we must buy other ticets directly the company Eccerö Lines to secure out three weeks roud trip in the whole

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Sujuvasti toimii"

  Nettibookkaus - ei minkäänlaisia ongelmia. Grisslehamnin satamassa kaikki toimi moitteettomasti (ihana paikka, harmi vaan, ettei ehditty tarkemmin tutustua). Laivassa kiva tunnelma ja hyvä palvelu. Eckeröstä sulavasti matkaan kohti Maarianhaminaa.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Positiivisesti yllättävä kokemus. "

  Mahtava kokemus kun vihdoin joku on päättänyt ottaa etäisyyttä meluisaan ja likaiseen viikinkiaikaan.

  Lue lisää Näytä vähemmän

Laivalla

Ota selvää millaista lautalla on ennen matkaasi.

Laivaoppaat, videot & arvostelut

Reitit ja satamat maassa Ruotsi