Italia

Kuinka varaat lautan maasta Italia maahan Kroatia

Sinulla ei ole pulaa vaihtoehdoista valitessasi lauttaa maasta Italia maahan Kroatia. Venetsia - Pula, Ancona - Split, Stari Grad & Zadar, Bari - Dubrovnik, Ancona - Split, Stari Grad & Zadar, Venetsia - Pula, Porec, Rovinj & Umag, Trieste - Rovinj, Pula & Porec, Cesenatico - Rovinj, Mali Losinj & Rab, Pesaro - Mali Losinj, Rab & Novalja, Cesenatico - Rovinj, Mali Losinj & Rab, Pesaro - Mali Losinj, Rab & Novalja & Civitanova Marche - Split, Stari Grad & Hvar välillä toimii 6 lauttayhtiötä tarjoten 20 lauttareittiä.
Nopein reitti maan Italia ja maan Kroatia välillä on Trieste - Porec, mikä kestää noin 1 tunti. Koska valittavanasi on niin monta eri reittiä, teemme etsinnöistäsi helppoa ja nopeaa vertailemalla kaikkia samankaltaisia reittejä yhdellä haulla.

Italia Kroatia lauttakartta

Click for map

Tietoa maasta Italia:

Italia on kaikista Euroopan maista kenties vaikeimmin luokiteltava. Se on moderni teollisuusmaa. Se on tyylin edelläkävijä, sen suunnittelijat määrittelevät jokaisen kauden muodin. Mutta yhtä lailla se on myös Välimeren maa kaikkine mausteineen. Italialaiset ovat erittäin perhekeskeisiä ja pistävät paljon painoa katolisen kirkon perinteille ja rituaaleille. Nuorten keskuudessa kasvavasta skeptismistä huolimatta kirkko edelleen hallitsee ihmisten elämää hyvin näkyästi.
Italiasta tuli yhtenäinen valtio vasta 1861, mistä johtuen italialaiset ovat usein uskollisempia kotiseutuaan kuin koko maata kohtaan. Tämä näkyy erilaisissa keittiöissä, murteissa, maisemissa ja usein vaihtelevassa elintasossa. Ei tietenkään sovi myöskään unohtaa maan kulttuuriperintöä – yksin Toscanassa on enemmän historiallisiksi muistomerkeiksi määriteltyjä kohteita kuin millään muulla maalla koko maailmassa; ympäri maata ja erityisesti tietysti itse Roomasta löytyy huomattavia Rooman valtakunnan jäänteitä ja jokaisella seudulla on oma osansa taideperinnössä, jota pidetään yleisesti yhtenä maailman rikkaimmista.

Tietoa maasta Kroatia:

Sirpin muotoinen Kroatia rajoittuu etelässä Välimerelle, pohjoisessa Keski-Eurooppaan ja kaakossa Balkaniin. 600-luvulla roomalaiskatolilaisuuteen kääntyneet kroaatit perustivat 900-luvulla itsenäisen kuningaskunnan, kun taas serbit valitsivat Bysantin valtakunnan ortodoksisen uskon. Tämä ero kulminoitui vuoden 1054 suureen skismaan. Vuonna 1529, unkarilaisten ottomaaneja vastaan kärsimän tappion jälkeen, Habsburgin ja Ottomaanien valtakunnat jakoivat Unkarin alueet, mikä loi karkeasti nykyiselle Kroatian ja Bosnia & Hertsegovinan rajalle sijoittuneen militarisoidun rajan islamilaisen ja kristillisen maailman välille. Serbit asettuivat Kroatian Krajinana (rajamaat) tunnetulle alueelle, minkä jälkeen alue toimi sytykkeenä monelle kroaattien ja serbien väliselle konfliktille. Kommunistisen haltuunoton jälkeen vuonna 1945 Kroatiasta tuli osa Jugoslavian tasavaltaa, jota johti Josip Broz Tito. Jugoslavian hajoaminen alkoi Slovenian ja Kroatian monipuoluevaalien jälkeen vuonna 1990. Taistelut Kroatiassa Jugoslavian kansanarmeijan (JNA) ja Serbian miliisien välillä toisella puolella ja nopeasti kootun Kroatian puolustusvoimien kanssa toisella, loppuivat YK:n välittämään tulitaukoon tammikuussa 1992.