Italy

Vertaile lauttoja maasta Italia maahan Slovenia

Maan Italia ja Slovenia välillä on 2 ferry routes, yhteensä 3 lauttavuoroa viikossa. Venezia Lines operoi 1 routes, Venetsia - Piran joka kulkee 1 kertaa päivittäin. Liberty Lines Fast Ferries operoi 1 routes, Trieste - Piran joka kulkee 2 kertaa päivittäin.
Koska ylitysten määrä ja kesto vaihtelevat joillain reiteillä, suosittelemme etsimään ylityksiä maasta Italia maahan Slovenia hakukoneellamme, jotta saat ajankohtaista tietoa.

Italia Slovenia lauttakartta

Klikkaa karttaa

Italia - Slovenia lautat

Tietoa maasta Italia:

Italia on kaikista Euroopan maista kenties vaikeimmin luokiteltava. Se on moderni teollisuusmaa ja tyylin edelläkävijä sillä sen suunnittelijat määrittelevät jokaisen kauden muodin. Mutta yhtä lailla se on myös Välimeren maa kaikkine mausteineen. Italialaiset ovat erittäin perhekeskeisiä ja pistävät paljon painoa katolisen kirkon perinteille ja rituaaleille. Nuorten keskuudessa kasvavasta skeptismistä huolimatta kirkko edelleen hallitsee ihmisten elämää hyvin näkyvästi.
Italiasta tuli yhtenäinen valtio vasta vuonna 1861, mistä johtuen italialaiset ovat usein uskollisempia kotiseutuaan kuin koko maata kohtaan. Tämä näkyy erilaisissa ruoissa, murteissa, maisemissa ja usein vaihtelevassa elintasossa. Ei tietenkään sovi myöskään unohtaa maan kulttuuriperintöä – yksin Toscanassa on enemmän historiallisiksi muistomerkeiksi määriteltyjä kohteita kuin millään muulla maalla koko maailmassa; ympäri maata ja erityisesti tietysti itse Roomasta löytyy huomattavia Rooman valtakunnan jäänteitä ja jokaisella seudulla on oma osansa taideperinnössä, jota pidetään yleisesti yhtenä maailman rikkaimmista.

Tietoa maasta Slovenia:

Rannikon alppimaa Slovenia on yksi Euroopan pienimmistä maista. Se sijaitsee eteläisessä Keski-Euroopassa ja rajoittuu lännessä Italiaan, lounaassa Adrianmereen, etelässä ja idässä Kroatiaan, koillisessa Unkariin ja pohjoisessa Itävaltaan.
Osana Itävallan ”kansojen kevät” –liikettä vuonna 1848 nousi vahva ajatus yhtenäisestä Sloveniasta. Itävalta-Unkarin hajottua 1918 Slovenia oli aluksi osa Sloveenien, kroaattien ja serbien valtiota, joka pian muodosti Serbien kuningaskunnan kanssa Serbien, kroaattien ja sloveenien kuningaskuntaan, joka vuonna 1929 vaihtoi nimensä Jugoslavian kuningaskunnaksi.
Jugoslavian toisen maailmansodan jälkeisen uudelleen muodostamisen seurauksena Sloveniasta tuli osa Jugoslavian sosialistista liittotasavaltaa, joka perustettiin virallisesti 29. marraskuuta 1945. Nykyinen Slovenia perustettiin 25. kesäkuuta 1991 sen itsenäistyttyä Jugoslaviasta. Slovenia liittyi Natoon 29. maaliskuuta 2004 ja Euroopan unioniin 1. toukokuuta 2004.