Venetsia satamaan Piran lautta

Italia ja Slovenia yhdistyvät reitillä Venetsia Piran. Tällä hetkellä väliä liikennöi vain yksi lauttayhtiö: Venezia Lines. Reittiä kuljetaan jopa 1 kertaa viikko ja matka-aika on nopeimmillaan 2 tuntia 30 minuuttia.

Venetsia Piran matka-ajat ja lähtöjen määrä saattava vaihdella sesongin mukaan, joten ajantasaisinta tietoa saadaksesi suosittelemme tekemään hintahaun.

Venetsia satamaan Piran lauttavaihtoehdot

Saadaksesi lisätietoa vieraile Italia - Slovenia lautat sivullamme.

Venetsia - Piran lauttaoperaattorit

  • Venezia Lines
    • 1 lähtö viikoittain 2 h 30 min
    • Etsi hinta

Keskimääräiset Venetsia Piran hinnat

Nämä hinnat näyttävät keskimääräisen summan, minkä asiakkaamme ovat maksaneet yhdensuuntaisesta matkasta tällä reitillä. Esitetyt hinnat ovat henkilöä kohden.

Venetsia opas

Venetsia on kaupunki Koillis-Italiassa. Se sijaitsee 18 pienen saaren ryhmässä, jotka erotettuu toisistaan kanavilla ja on yhdistetty silloilla. Kaupunki sijaitsee Venetsian laguunissa joka ulottuu pitkin rantaviivaa, Po- ja Piave-jokien suiden välissä. Venetsia tunnetaan ympäri maailmaa sen kauniista ympäristöstä, sen arkkitehtuurista ja sen taiteesta. Koko kaupunki sekä sen laguuni on julistettu Unescon maailmanperintökohteeksi. Kaupungin nimi juontuu antiikin Veneteista, jotka elivät seudulla 900 eKr.

Venezia Ferry Terminal, Passeggeri, yhdistää Venetsian mantereen kuuluisan sillan ulostulossa, Ponte della Libertassa. Uusi Venetsia Marittima lauttaterminaali tarjoaa laajan valikoiman palveluja, kuten lähtöselvitystiskejä, ravintoloita, kauppoja ja monia muita palveluja. Terminal S Marta löytyy yhdestä sataman vanhimmista rakennuksista ja se tarjoaa modernit mukavuudet, kuten kahviloita, kauppoja ja muita julkisia tiloja. IS Basiliocan Terminal on saapumispaikka laivoille Kroatiasta ja Pohjois-Adrianmeren kohteista. Venetsiasta pääsee lautalla Mali Losinjiin, Pulaan, Poreciin, Rovinjiin, Igoumenitsaan, Patrakselle, Piraniin ja Umagiin.

Piran opas

Adrianmeren rannikolla, Piranin lahdella sijaitseva Slovenian kaupunki Pirania pidetään yhtenä kauneimmista ja myös vanhimmista Sloveniassa. Kaupungin arkkitehtuuri muistuttaa Venetsian arkkitehtuuria, mikä ei ole yllättävää, venetsialaiset hallitsivat kaupunkia useiden vuosisatojen ajan. Kaupunki alkoi kehittyä 600-luvulla, jolloin Piran mainitaan historiankirjoissa ensimmäistä kertaa. Sen hallitsijat vaihtuivat vuosisatojen aikana, Venetsian vaikutusvallan kasvaessa. Vuonna 1283 Piran hyväksyi Venetsian vallan, joka kesti kunnes Venetsian tasavallan laskuun asti vuoteen 1797. Sen jälkeen se joutui Itävallan valtaan vuoteen 1918. Maailmansotien välisenä aikana tämä alue kuului Italiaan ja myöhemmin Jugoslaviaan ja sitten Sloveniaan.

Lautat kaupungin satamasta lähtevät Venetsiaan Italiassa.