Lithuania

Vertaile lauttoja maasta Liettua maahan Saksa

Maan Liettua ja Saksa välillä on 3 ferry routes, yhteensä 10 lauttavuoroa viikossa. TT Line operoi 2 routes, Klaipeda - Travemünde kulkee 1 kertaa päivässä, & Klaipeda - Rostock joka kulkee 2 kertaa päivittäin. DFDS Seaways operoi 1 routes, Klaipeda - Kiel joka kulkee 7 kertaa päivittäin.
Koska ylitysten määrä ja kesto vaihtelevat joillain reiteillä, suosittelemme etsimään ylityksiä maasta Liettua maahan Saksa hakukoneellamme, jotta saat ajankohtaista tietoa.

Liettua Saksa lauttakartta

Klikkaa karttaa

Tietoa maasta Liettua:

Baltialaisista naapureistaan poiketen Liettuan historiasta löytyy itsenäisyyden aika. Karkotettuaan saksalaisen kalparitariston Šiauliaissa 1236 liettualaiset elivät yhtenäisessä valtakunnassa suuriruhtinas Gediminaksen alaisina. 1569 Lublinin sopimuksella perustettiin Puola-Liettua, joka saavutti huippunsa kuningas Stefan Batoryn alaisuudessa. Vuosien 1700-21 suuri pohjan sota, jossa Puola-Liettua, Venäjä ja Ruotsi kamppailivat balttien herruudesta, jätti maan raunioiksi ja 1700-luvun loppuun mennessä suurin osa Liettuasta oli joutunut venäläisten käsiin. Vuosien 1830 ja 1863 kansannousut ennustivat kansallismielisyyden nousua ja Venäjän hajoaminen ensimmäisessä maailmansodassa mahdollisti Liettuan itsenäisyyden palauttamisen. Heinäkuussa 1940 Neuvostoliitto kuitenkin valloitti maan.
Kun Moskova lopulta hellitti tiukkaa linjaansa 1980-luvun lopussa, kasvavat autonomian vaatimukset johtivat itsenäisyysjulistukseen maaliskuun 11. 1990 – kauan ennen muita Baltian maita. Pitkittynyt pattitilanne kärjistyi tammikuun 11. 1991, kun neuvostojoukot tappoivat 14 siviiliä valloittaessaan Vilnan televisiotornin, mutta Gorbatšovin vastaisen vallankaappauksen kariuduttua elokuussa 1991, maailma, hajoava Neuvostoliitto perässään, tunnusti Liettuan itsenäisyyden.

Tietoa maasta Saksa:

Pari vuosikymmentä yhdistymisensä jälkeen Saksa turisteineen nauttii yhtenäisyyden hedelmistä. Suuret sijoitukset infrastruktuuriin ja palveluihin eivät poista vain kylmän sodan jakolinjoja; myös toisen maailmansodan arvet ovat viimein haalistumassa. Paljon on muuttunut, mutta vanhatkin saksankävijät löytänevät sen, mihin alunperin Saksassa ihastuivat – ravintolan, joka tarjoilee valtavia sauerbraten-annoksia tai biergartenin lager- ja vehnäolutlitroineen.

Kun Saksaa lakkaa katsomasta jaettuna tiukasti itään ja länteen, näkee sen saksalaisten silmin murteiden, ruoan, perinteiden ja historian vahvasti määritteleminä alueina. Parhaat kuvan Saksasta saa kokeilemalla mahdollisimman monia alueita.

Saksa hyödyntää rikkautensa tyylikkäästi: elegantti suurkaupungin charmi, pienet postikorttimaiset kaupungit, pakanalähtöiset elonkorjuufestivaalit, runsas tarjonta taidetta ja kulttuuria sekä suurien metsämaiden ympärivuotiset ilot, ihastuttavat linnat sekä hyvä viini ja olut – kaikki valmiina nautittaviksi.

Syvällä Euroopan sydämessä Saksalla on ollut mullistava vaikutus mantereen historiaan. Kaarle Suuresta ja Pyhästä Rooman valtakunnasta Otto von Bismarckin Saksan valtakuntaan, natsismiin ja Berliinin muurin nousuun ja tuhoon, yksikään valtio ei ole muokannut Eurooppaa Saksan tavoin – ei hyvässä eikä pahassa.