Rooma

Kuinka varaat lautan maasta Rooma maahan Sardinia

Maan Rooma ja Sardinia välillä on 3 lauttareittiä, yhteensä 37 lauttavuoroa viikossa. Grandi Navi Veloci operoi 1 reitti, Civitavecchia - Olbia joka kulkee 2 kertaa viikoittain. Grimaldi Lines operoi 2 reittiä, Civitavecchia - Olbia kulkee 7 kertaa viikossa & Civitavecchia - Porto Torres noin 4 kertaa viikoittain. Tirrenia operoi 2 reittiä, Civitavecchia - Olbia kulkee 16 kertaa viikossa & Civitavecchia - Cagliari noin 8 kertaa viikoittain.
Koska ylitysten määrä ja kesto vaihtelevat joillain reiteillä, suosittelemme etsimään ylityksiä maasta Rooma maahan Sardinia hakukoneellamme, jotta saat ajankohtaista tietoa.

Rooma Sardinia lauttakartta

Klikkaa karttaa

Tietoa maasta Sardinia:

Sardinia on Välimeren toiseksi suurin saari Sisilian jälkeen. Se on osa Italiaa ja sijaitsee Italian, Espanjan ja Tunisian välissä Korsikan eteläpuolella.
Sardinia ei kuuluu useimpien Italian matkaajien pysähdyspaikkoihin, sillä se sijaitsee hieman lähempänä Pohjois-Afrikan Tunisian rannikkoa kuin Italiaa, jonka rannikolle matkaa on vajaa 200 kilometriä. D.H. Lawrence piti saarta eksoottisen erilaisena pysähdyttyään siellä vuonna 1921. Hänen mukaansa saari on ”eksyksissä Euroopan ja Afrikan välillä, missä se ei kuulu minnekään.”

Syyt matkata Sardiniaan ovat luultavasti sekoitus puhdasta uteliaisuutta ja siistien rantojen kaipuuta.
Saarella ei ole liiemmin suuria kaupunkeja tai raskasta teollisuutta ja sen rannat ovat todellakin Italian siisteimpien joukossa. Ne eivät myöskään kärsi ruuhkaisuudesta, paitsi ehkä lukuunottamatta sesonkeja, jolloin laivat tuovat saarelle tasaisen virran auringonpalvojia Italian mantereelta jota paikalliset kutsuvat ”il continenteksi".
Mitä syvemmälle saaren tuntemattomampiin sisäosiin on valmis matkaamaan, sitä enemmän Sardinialla on tarjottavaa auringon ja meren lisäksi.