Maarianhamina satamaan Kapellskär lautta

Ahvenanmaa ja Ruotsi yhdistyvät reitillä Maarianhamina Kapellskär. Tällä hetkellä väliä liikennöi vain yksi lauttayhtiö: Viking Line. Reittiä kuljetaan jopa 21 kertaa viikko ja matka-aika on nopeimmillaan 2 tuntia 15 minuuttia.

Maarianhamina Kapellskär matka-ajat ja lähtöjen määrä saattava vaihdella sesongin mukaan, joten ajantasaisinta tietoa saadaksesi suosittelemme tekemään hintahaun.

Maarianhamina satamaan Kapellskär lauttavaihtoehdot

Saadaksesi lisätietoa vieraile Ahvenanmaa - Ruotsi lautat sivullamme.

Maarianhamina - Kapellskär lauttaoperaattorit

  • Viking Line
    • 3 lähtöä päivittäin 2 h 15 min
    • Etsi hinta

Keskimääräiset Maarianhamina Kapellskär hinnat

Nämä hinnat näyttävät keskimääräisen summan, minkä asiakkaamme ovat maksaneet yhdensuuntaisesta matkasta. Suosituin varaus reitillä Maarianhamina Kapellskär on auto ja 2 matkustajaa.

Maarianhamina opas

Maarianhamina on Suomen ainoan itsehallintoalue Ahvenanmaan pääkaupunki. Kaupungissa asuu reilu 11 000 ihmistä ja yli 80% väestöstä puhuu äidinkielenään ruotsia. Maarianhamina sijaitsee niemimaalla ja siellä on kaksi satamaa, joista toinen on itä- ja toinen länsirannalla. Molemmat satamat pysyvät sulana lähes koko vuoden ja kummassakaan ei ole vuorovettä. Länsisatama on kansainvälinen satama, josta on päivittäisiä palveluja Ruotsiin, Viroon ja manner-Suomeen. Itäsatamassa on yksi Skandinavian suurimmista venesatamista. Satamat ovat lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan, joten kaupunkiin ja satamien lähialueisiin on helppo tutustua jalkaisin, polkupyörällä tai bussilla.

Suurin osa kaupungin kaupoista ja monet ravintolat ja kahvilat sijaitsevat Torggatanin kävelykadulla Maarianhaminan keskustassa. Aukiolla on myös Självstyrelsegården, joka käsittää Ahvenanmaan parlamentin ja lääninhallituksen, kaupungintalon ja hallituksen rakennuksen. Kaupungintalon rinteessä on patsas Tsarinna Maria Aleksandrovnasta, Venäjän keisari Aleksanteri II:n puolisosta, joka antoi nimensä kaupungille vuonna 1861.

Koska Ahvenanmaa ei kuulu EU:n veroalueeseen, suuret autolautat pysähtyvät Maarianhaminassa ja näin lautoilla voidaan edelleen jatkaa verovapaata myyntiä. Laivoilla pääsee Helsinkiin, Tukholmaan, Tallinnaan ja Turkuun. Virolaisen Tallink-varustamon alukset Tallinna–Tukholma-reitillä ovat poikenneet Maarianhaminassa Viron liityttyä EU:hun, jotta voisivat jatkaa verovapaata myyntiä. Helsingin linjan lautat ovat pysähtyneet siellä vuodesta 1999, kun taas Viking Linen lautat ovat aina pysähtyneet Maarianhaminassa.

Kapellskär opas

Kapellskär on ruotsalainen kaupunki Itämeren rannikolla, ja se sijaitsee noin 90 km Tukholmasta pohjoiseen. Kapellskär on ”Tukholman pohjoisin satama” ja on yksi suurimmista ro-ro-satamista Ruotsissa. Satamalla on tärkeä rooli matkustajille ja rahdille Suomesen, Norjaan, Venäjälle ja Baltiaan.

Kaupunki on Norrtäljen kunnassa, joka on kunta Tukholman läänissä Itä-Ruotsissa. Se on suurin ja pohjoisin Tukholman lääni ja se luotiin vuonna 1971 yhdistämällä useita entisiä kuntia. Monet rakennukset Norrtäljen kunnassa ovat kesämökkejä, joissa asutaan vain kesäisin. Tämä johtuu sen maantieteellisestä sijainnista Tukholman saaristossa, mikä tekee siitä suositun kaupunkilaisten ja turistien keskuudessa.

Satamaan on hyvin lyhyt lähestymisreitti joten se on erittäin houkutteleva nopeisiin purjehduksiin ja Suomeen, Viroon ja Ahvenanmaalle. Lautat kulkevat Maarianhaminaan, Naantaliin ja Paldiskiin. Lähtöselvitys suljetaan 1 tunti ennen lähtöä.