Maarianhamina satamaan Helsinki lautta

Ahvenanmaa ja Suomi yhdistyvät reitillä Maarianhamina Helsinki, jota liikennöi tällä hetkellä 2 laivayhtiötä. Tallink Silja reitti kulkee jopa 7 kertaa viikossa ja matkan kesto on noin 10 tuntia samalla kun Viking Line reitti kulkee jopa 7 kertaa viikossa ja matka kestää nopeimmillaan 10 h 20 min.

Tämä tarkoittaa yhteensä 14 ylitystä viikko reitillä Maarianhamina Helsinki kohteiden Ahvenanmaa ja Suomi välillä. Vertaa nyt löytääksesi parhaan hinnan haluamallesi matkustusajankohdalle.

Maarianhamina satamaan Helsinki lauttavaihtoehdot

Saadaksesi lisätietoa vieraile Ahvenanmaa - Suomi lautat sivullamme.

Maarianhamina - Helsinki lauttaoperaattorit

  • Tallink Silja
    • 7 lähtöä viikoittain 10 h
    • Etsi hinta
  • Viking Line
    • 7 lähtöä viikoittain 10 h 20 min
    • Etsi hinta

Keskimääräiset Maarianhamina Helsinki hinnat

Nämä hinnat näyttävät keskimääräisen summan, minkä asiakkaamme ovat maksaneet yhdensuuntaisesta matkasta. Suosituin varaus reitillä Maarianhamina Helsinki on auto ja 2 matkustajaa.

Maarianhamina opas

Maarianhamina on Suomen ainoan itsehallintoalue Ahvenanmaan pääkaupunki. Kaupungissa asuu reilu 11 000 ihmistä ja yli 80% väestöstä puhuu äidinkielenään ruotsia. Maarianhamina sijaitsee niemimaalla ja siellä on kaksi satamaa, joista toinen on itä- ja toinen länsirannalla. Molemmat satamat pysyvät sulana lähes koko vuoden ja kummassakaan ei ole vuorovettä. Länsisatama on kansainvälinen satama, josta on päivittäisiä palveluja Ruotsiin, Viroon ja manner-Suomeen. Itäsatamassa on yksi Skandinavian suurimmista venesatamista. Satamat ovat lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan, joten kaupunkiin ja satamien lähialueisiin on helppo tutustua jalkaisin, polkupyörällä tai bussilla.

Suurin osa kaupungin kaupoista ja monet ravintolat ja kahvilat sijaitsevat Torggatanin kävelykadulla Maarianhaminan keskustassa. Aukiolla on myös Självstyrelsegården, joka käsittää Ahvenanmaan parlamentin ja lääninhallituksen, kaupungintalon ja hallituksen rakennuksen. Kaupungintalon rinteessä on patsas Tsarinna Maria Aleksandrovnasta, Venäjän keisari Aleksanteri II:n puolisosta, joka antoi nimensä kaupungille vuonna 1861.

Koska Ahvenanmaa ei kuulu EU:n veroalueeseen, suuret autolautat pysähtyvät Maarianhaminassa ja näin lautoilla voidaan edelleen jatkaa verovapaata myyntiä. Laivoilla pääsee Helsinkiin, Tukholmaan, Tallinnaan ja Turkuun. Virolaisen Tallink-varustamon alukset Tallinna–Tukholma-reitillä ovat poikenneet Maarianhaminassa Viron liityttyä EU:hun, jotta voisivat jatkaa verovapaata myyntiä. Helsingin linjan lautat ovat pysähtyneet siellä vuodesta 1999, kun taas Viking Linen lautat ovat aina pysähtyneet Maarianhaminassa.

Helsinki opas

Helsinki on Suomen pääkaupunki, joka sijaitsee maan eteläosassa Suomenlahden rannalla. Se on kompakti kaupunki jossa voi helposti liikkua jalkaisin. Muotoilu, arkkitehtuuri, kulttuuri ja ostokset ovat kaikki esillä samoin kuin suuret puistot, metsät, järvet ja rannikko monine saarineen. Suurin Helsingin historiallinen museo on Suomen kansallismuseo, joka sisältää valtavan kokoelman esihistoriasta aina 2000-luvulle. Museo on keskiaikaisen tyylisessä linnassa, joka jo itsessään on nähtävyys. Toinen merkittävä historiallinen museo on Helsingin kaupunginmuseo, joka tutustuttaa Helsingin 500-vuotisen historiaan. Helsingin yliopistossa on myös monia maineikkaita museoita, kuten yliopiston museo ja Luonnontieteellinen museo.

Helsingin satama on Suomen suurin satama ja toiseksi suurin koko Pohjoismaissa. Siellä on kolme satamaa ja kuusi matkustajaterminaalia, joiden läpi kulkee yli yhdeksän miljoonaa matkustajaa vuodessa. Alukset liikkuvat päivittäin Tukholmaan, Saksan Travemündeen ja Tallinnaan.