COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Maarianhamina - Turku on yksi suosituimmista reiteistämme - ylitykset myydään usein loppuun kiireisillä jaksoillamme.
Vinkki: Varaa ennen kuin on liian myöhäistä! Varaa nyt saadaksesi mieleisesi ylityksen

Miksi käyttää
Direct Ferriesiä?

Lauttoja 4412 reitillä ja 901 satamasta ympäri maailmaa

Yli 2,5 miljoonan asiakkaan luottama

Järjestämme yli 1,2 miljoonaa risteilyä vuodessa

Tarkistamme jopa 1 miljoonaa hintaa asiakkaillemme päivittäin

Lauttavaihtoehdot satamasta Maarianhamina satamaan Turku

Saadaksesi lisätietoa vieraile Ahvenanmaa - Suomi lautat sivullamme.

Laivalla

Maarianhamina - Turku lauttaoperaattorit

  • 7 Sailings Weekly 5 hr 25 min
  • Get price
  • 7 Sailings Weekly 5 hr 30 min
  • Get price

Maarianhamina Turku lautta arvostelut

 • "Maarianhamina - Turku"

  Mukava, leppoisa ja rauhallinen matka

  'Viking Grace' travelled on Viking Grace

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "kiva ja nopea"

  maistuva ruoka ja hyvät ohjelmat.

  'Baltic Princess' travelled on Baltic Princess

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Kansituolit"

  Matkustin Maarianhaminasta Turkuun ja olisin kovasti kaivannut kansituoleja, jotta olisin voinut levähtää kunnolla. Olin ollut kouluttamassa ja arvioimassa vapaaehtoistoimintaan liittyen, ja viikonloppu oli ollut kiireinen.

  'Baltic Princess' travelled on Baltic Princess

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "erinomaista palvelua, hieno alus"

  Hyvä palvelu, alus hyvässä kunnossa. Olen myynyt laivan Nils-Erikille (nyt jo eläköitynyt) ja Janille (Viking Linelle) ja tuli hyvä mieli kun kaikki oli hienosti. Terveisiä heille.

  'Viking Grace' travelled on Viking Grace

  Lue lisää Näytä vähemmän

Laiva Maarianhaminasta Turkuun

2 laivayhtiötä operoi Ahvenanmaan ja Suomen välistä Maarianhamina-Turku reittiä. Tallink Silja sekä Viking Line tekevät molemmat viikottain 7 ylitystä jotka kestävät noin 5 tuntia 30 minuuttia.
Maarianhamina-Turku reitillä kuljetaan 14 kertaa viikossa. Vertaa laivayhtiöiden hintoja löytääksesi parhaimmat hinnan ja ajankohdan matkallesi.

Maarianhamina opas

Maarianhamina on Suomen ainoan itsehallintoalueen Ahvenanmaan pääkaupunki. Kaupungissa asuu reilu 11 000 ihmistä ja yli 80% väestöstä puhuu äidinkielenään ruotsia.
Suurin osa kaupungin kaupoista ja monet ravintolat ja kahvilat sijaitsevat Torggatanin kävelykadulla Maarianhaminan keskustassa. Aukiolla on myös Självstyrelsegården, joka käsittää Ahvenanmaan parlamentin ja lääninhallituksen, kaupungintalon ja hallituksen rakennuksen. Kaupungintalon rinteessä on patsas Tsarinna Maria Aleksandrovnasta, Venäjän keisari Aleksanteri II:n puolisosta, joka antoi nimensä kaupungille vuonna 1861. Kaupungista löytyy lukuisia Ahvenanmaalle lapsena muuttaneen Suomalaisen Lars Sonockin suunnittelemia rakennuksia. Hänen suunnittelemiin rakennuksiin kuuluvat Maarianhaminan kirkko, Maarianhaminan ammattikorkeakoulu sekä kunnantalo, jotka kaikki rakennettiin 1900-luvun puoliväliin mennessä. Myös Hilda Hongell on suunnitellut monia rakennuksia, vaikka vain osa niistä on pysynyt ehjänä.

Maarianhamina sijaitsee niemimaalla ja sillä on kaksi satamaa, joista toinen on itä- ja toinen länsirannalla. Molemmat satamat pysyvät sulana lähes koko vuoden, ja kummassakaan ei vaihtele vuorovesi. Länsisatama on Maarianhaminan kansainvälinen satama, josta on päivittäisiä palveluja Ruotsiin, Viroon ja manner-Suomeen. Myös Itäsatama on yksi Skandinavian suurimmista venesatamista.


Turku opas

Turku on Suomen vanhin kaupunki ja toimi myös ennen Suomen pääkaupunkina. Nykyään se on Suomen viidenneksi suurin kaupunki. Vaikka vain harvat keskiaikaiset nähtävyydet ovat pysyneet Turussa, kaupunki on onnistunut säilyttämään vahvan historiallisen luonteensa museoillaan, joista löytyy erinäisiä arkeologisia näyttelyitä.

Turku on kesäkuukausina erityisen vilkas. Tuolloin väkijoukoilla on taipumus kokoontua viettämään aikaa Aurajoen varrelle ja myös monet veneet koreilevat aivan kaupungin sydämessä.
Keskustan kauppatorilla on myös vilkas toiminta ja on tärkeä osa paikallista turismia ja kulttuuria. Kaikkein suosituin ja silmäänpistävin viehätys on 1200-luvulla rakennettu Turun linna kahdella muinaisella vankityrmällään. Miltei yhtä kuuluisa on Turun tuomiokirkko, joka on Suomen merkittävimpien kirkkojen joukossa ja sisältää monia mielenkiintoisia kappeleita.