Maarianhamina satamaan Turku lautta

Ahvenanmaa ja Suomi yhdistyvät reitillä Maarianhamina Turku, jota liikennöi tällä hetkellä 2 laivayhtiötä. Tallink Silja reitti kulkee jopa 7 kertaa viikossa ja matkan kesto on noin 5 tuntia 30 minuuttia samalla kun Viking Line reitti kulkee jopa 7 kertaa viikossa ja matka kestää nopeimmillaan 5 h 25 min.

Tämä tarkoittaa yhteensä 14 ylitystä viikko reitillä Maarianhamina Turku kohteiden Ahvenanmaa ja Suomi välillä. Vertaa nyt löytääksesi parhaan hinnan haluamallesi matkustusajankohdalle.

Maarianhamina satamaan Turku lauttavaihtoehdot

Saadaksesi lisätietoa vieraile Ahvenanmaa - Suomi lautat sivullamme.

Maarianhamina - Turku lauttaoperaattorit

  • Tallink Silja
    • 7 lähtöä viikoittain 5 h 30 min
    • Etsi hinta
  • Viking Line
    • 7 lähtöä viikoittain 5 h 25 min
    • Etsi hinta

Keskimääräiset Maarianhamina Turku hinnat

Nämä hinnat näyttävät keskimääräisen summan, minkä asiakkaamme ovat maksaneet yhdensuuntaisesta matkasta. Suosituin varaus reitillä Maarianhamina Turku on auto ja 2 matkustajaa.

Maarianhamina opas

Maarianhamina on Suomen ainoan itsehallintoalue Ahvenanmaan pääkaupunki. Kaupungissa asuu reilu 11 000 ihmistä ja yli 80% väestöstä puhuu äidinkielenään ruotsia. Maarianhamina sijaitsee niemimaalla ja siellä on kaksi satamaa, joista toinen on itä- ja toinen länsirannalla. Molemmat satamat pysyvät sulana lähes koko vuoden ja kummassakaan ei ole vuorovettä. Länsisatama on kansainvälinen satama, josta on päivittäisiä palveluja Ruotsiin, Viroon ja manner-Suomeen. Itäsatamassa on yksi Skandinavian suurimmista venesatamista. Satamat ovat lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan, joten kaupunkiin ja satamien lähialueisiin on helppo tutustua jalkaisin, polkupyörällä tai bussilla.

Suurin osa kaupungin kaupoista ja monet ravintolat ja kahvilat sijaitsevat Torggatanin kävelykadulla Maarianhaminan keskustassa. Aukiolla on myös Självstyrelsegården, joka käsittää Ahvenanmaan parlamentin ja lääninhallituksen, kaupungintalon ja hallituksen rakennuksen. Kaupungintalon rinteessä on patsas Tsarinna Maria Aleksandrovnasta, Venäjän keisari Aleksanteri II:n puolisosta, joka antoi nimensä kaupungille vuonna 1861.

Koska Ahvenanmaa ei kuulu EU:n veroalueeseen, suuret autolautat pysähtyvät Maarianhaminassa ja näin lautoilla voidaan edelleen jatkaa verovapaata myyntiä. Laivoilla pääsee Helsinkiin, Tukholmaan, Tallinnaan ja Turkuun. Virolaisen Tallink-varustamon alukset Tallinna–Tukholma-reitillä ovat poikenneet Maarianhaminassa Viron liityttyä EU:hun, jotta voisivat jatkaa verovapaata myyntiä. Helsingin linjan lautat ovat pysähtyneet siellä vuodesta 1999, kun taas Viking Linen lautat ovat aina pysähtyneet Maarianhaminassa.

Turku opas

Turku on Suomen vanhin kaupunki joka oli myös kerran Suomen pääkaupunki. Vaikka hyvin harvat keskiaikaiset nähtävyydet ovat pysyneet Turussa, kaupungin on onnistunut säilyttämään vahva historiallinen luonne ja sen museoista löytyy erinäisiä arkeologisia näyttelyitä.

Turku on kesäkuukausina erityisen vilkas ja se on hyvä aika vierailla kaupungissa. Tuolloin väkijoukoilla on taipumus kokoontua viettämään aikaa Aurajoen varrelle ja myös monet veneet ovat ankkurissa aivan kaupungin sydämessä.
Kauppatorilla on myös vilkas toiminta Turussa ja se on tärkeä osa paikallista matkailua ja kulttuuria. Harvat nähtävyyksistä ovat vaikuttavampia katseenvangitsija kuin itse Turun linna, joka on rakennettu 1200-luvun loppupuolella. Miltei yhtä kuuluisa on Turun tuomiokirkko, joka on Suomen merkittävimpien kirkkojen joukossa ja sisältää monia kappeleita.