Maarianhamina
Turku
Lautat maahan Suomi
Avoin lippu??

Avoimet liput ovat voimassa jopa 12 kuukautta varauspäivästä (lue lipun ehdot).

Avoin lippu?

Avoimet liput ovat voimassa jopa 12 kuukautta varauspäivästä (lue lipun ehdot).

Matkatiedot
Lähtöreitti
Menopaluu

Laiva Maarianhaminasta Turkuun

2 laivayhtiötä operoi Ahvenanmaan ja Suomen välistä Maarianhamina-Turku reittiä. Tallink Silja sekä Viking Line tekevät molemmat viikottain 7 ylitystä jotka kestävät noin 5 tuntia 30 minuuttia.
Maarianhamina-Turku reitillä kuljetaan 14 kertaa viikossa. Vertaa laivayhtiöiden hintoja löytääksesi parhaimmat hinnan ja ajankohdan matkallesi.

Lauttavaihtoehdot satamasta Maarianhamina satamaan Turku

Saadaksesi lisätietoa vieraile Ahvenanmaa - Suomi lautat sivullamme.
Miksi käyttää Direct Ferriesiä?
category
Lauttoja 4412 reitillä ja 901 satamasta ympäri maailmaa
category
Yli 2,5 miljoonan asiakkaan luottama
category
Järjestämme yli 1,2 miljoonaa risteilyä vuodessa
category
Tarkistamme jopa 1 miljoonaa hintaa asiakkaillemme päivittäin

Suosituimmat kysymykset

 • Kuinka pitkä on lautta Maarianhamina - Turku?

  Lautan ylitysaika Maarianhamina - Turku on noin 5h 27m. Laivamatkan kesto voi vaihdella kausittain, joten suosittelemme tarkistamaan sen reaaliaikaisesti.
 • Kuinka paljon maksaa lautta Maarianhamina - Turku?

  Maarianhamina to Turku lauttojen hinnat voivat vaihdella vuodenajasta riippuen. Keskimääräinen hinta lautalla Maarianhamina - Turku on 77 €. Hinta ei sisällä varausmaksuja.
 • Mitkä lauttayhtiöt liikennöivät välillä Maarianhamina - Turku?

  On olemassa 2 suosittuja lauttaoperaattoreita Maarianhamina ja Turku välillä. Nämä ovat
  • Viking Line
  • Tallink Silja
 • Miten voin varata lauttalippuja Maarianhamina - Turku?

  Varaa lautat reitiltä Maarianhamina kohteeseen Turku tarjoustenetsijämme kautta ja tutustu uusimpiin lauttatarjouksiin tarjoussivullamme.
 • Voitko matkustaa jalkaisin matkustajana lautalla Maarianhamina - Turku?

  Kyllä, voit matkustaa jalkaisin matkustajana lautalla Maarianhamina - Turku
  • Viking Line
  • Tallink Silja
 • Voitko ottaa autosi mukaan lautalle Maarianhamina - Turku?

  Kyllä, voit matkustaa ajoneuvolla Maarianhamina ja Turku välillä
  • Viking Line
  • Tallink Silja
 • Voiko lemmikkieläimiä ottaa mukaan lautalle Maarianhamina - Turku?

  Lemmikit ovat sallittuja lautalla. Saatat tarvita lemmikkieläinpassin ja muita asiakirjoja, jotta voit ottaa parhaan karvaisen ystäväsi mukaan. Tutustu kaikkiin viranomaismääräyksiin ja matkustustietoihin lemmikkieläinten kanssa matkustamisesta. Tällä hetkellä voit tuoda lemmikkieläimiä lautoille
  • Viking Line
  • Tallink Silja
 • Mikä on etäisyys Maarianhamina ja Turku välillä?

  Etäisyys Maarianhamina ja Turku välillä on noin 138 meripeninkulmaa.

Maarianhamina Turku lautta arvostelut

 • "Kätevä"

  Ihan hyvin ja kätevästi meni kaikki

  'Baltic Princess' travelled on Baltic Princess

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Hyvä kokemus"

  Viihdyin hyvin laivalla, hytti oli siisti ja kotoisa, ravintolan ruoka hyvää, pidin erityisesti kahvilasta jossa oli hyvä, siisti sisustus , huippu valikoima ja sopivat hinnat.

  'Baltic Princess' travelled on Baltic Princess

  Lue lisää Näytä vähemmän

Maarianhamina opas

Maarianhamina on Suomen ainoan itsehallintoalueen Ahvenanmaan pääkaupunki. Kaupungissa asuu reilu 11 000 ihmistä ja yli 80% väestöstä puhuu äidinkielenään ruotsia.
Suurin osa kaupungin kaupoista ja monet ravintolat ja kahvilat sijaitsevat Torggatanin kävelykadulla Maarianhaminan keskustassa. Aukiolla on myös Självstyrelsegården, joka käsittää Ahvenanmaan parlamentin ja lääninhallituksen, kaupungintalon ja hallituksen rakennuksen. Kaupungintalon rinteessä on patsas Tsarinna Maria Aleksandrovnasta, Venäjän keisari Aleksanteri II:n puolisosta, joka antoi nimensä kaupungille vuonna 1861. Kaupungista löytyy lukuisia Ahvenanmaalle lapsena muuttaneen Suomalaisen Lars Sonockin suunnittelemia rakennuksia. Hänen suunnittelemiin rakennuksiin kuuluvat Maarianhaminan kirkko, Maarianhaminan ammattikorkeakoulu sekä kunnantalo, jotka kaikki rakennettiin 1900-luvun puoliväliin mennessä. Myös Hilda Hongell on suunnitellut monia rakennuksia, vaikka vain osa niistä on pysynyt ehjänä.

Maarianhamina sijaitsee niemimaalla ja sillä on kaksi satamaa, joista toinen on itä- ja toinen länsirannalla. Molemmat satamat pysyvät sulana lähes koko vuoden, ja kummassakaan ei vaihtele vuorovesi. Länsisatama on Maarianhaminan kansainvälinen satama, josta on päivittäisiä palveluja Ruotsiin, Viroon ja manner-Suomeen. Myös Itäsatama on yksi Skandinavian suurimmista venesatamista.


Turku opas

Turku on Suomen vanhin kaupunki ja toimi myös ennen Suomen pääkaupunkina. Nykyään se on Suomen viidenneksi suurin kaupunki. Vaikka vain harvat keskiaikaiset nähtävyydet ovat pysyneet Turussa, kaupunki on onnistunut säilyttämään vahvan historiallisen luonteensa museoillaan, joista löytyy erinäisiä arkeologisia näyttelyitä.

Turku on kesäkuukausina erityisen vilkas. Tuolloin väkijoukoilla on taipumus kokoontua viettämään aikaa Aurajoen varrelle ja myös monet veneet koreilevat aivan kaupungin sydämessä.
Keskustan kauppatorilla on myös vilkas toiminta ja on tärkeä osa paikallista turismia ja kulttuuria. Kaikkein suosituin ja silmäänpistävin viehätys on 1200-luvulla rakennettu Turun linna kahdella muinaisella vankityrmällään. Miltei yhtä kuuluisa on Turun tuomiokirkko, joka on Suomen merkittävimpien kirkkojen joukossa ja sisältää monia mielenkiintoisia kappeleita.


[-PortTo--] to [-PortFrom--] Lautta-aikataulut

Lautta-aikataulut välillä 08/04/002024 ja 14.4.2024


Operaattori Lähtöaika Saapumisaika Matkan kesto Purjehduspäivät
Tallink Silja Line 10:35 16:30 5 tuntia 55 minuuttia Jokapäiväinen
Viking Line 14:25 19:50 5 tuntia 25 minuuttia Mon, Ti, La, Sun

Asiakaspalvelu

Käy asiakaspalvelusivullamme, josta löydät hyödyllistä tietoa lauttamatkustamisesta, usein kysytyt kysymykset ja miten voit ottaa meihin yhteyttä saadaksesi apua varauksen tekemisessä.