Lautta satamasta Turku satamaan Maarianhamina

Suomi ja Ahvenanmaa yhdistyvät reitillä Turku Maarianhamina, jota liikennöi tällä hetkellä 2 laivayhtiötä. Tallink Silja -lautta kulkee jopa 7 kertaa viikossa ja matkan kesto on noin 5 tuntia 20 minuuttia samalla kun Viking Line reitti kulkee jopa 7 kertaa viikossa ja matka kestää nopeimmillaan 5 h 25 min.

Tämä tarkoittaa yhteensä 14 ylitystä viikko reitillä Turku Maarianhamina kohteiden Suomi ja Ahvenanmaa välillä. Vertaa nyt löytääksesi parhaan hinnan haluamallesi matkustusajankohdalle.

Lauttavaihtoehdot satamasta Turku satamaan Maarianhamina

Saadaksesi lisätietoa vieraile Suomi - Ahvenanmaa lautat sivullamme.

Turku - Maarianhamina lauttaoperaattorit

  • Tallink Silja
    • 7 lähtöä viikoittain 5 h 20 min
    • Etsi hinta
  • Viking Line
    • 7 lähtöä viikoittain 5 h 25 min
    • Etsi hinta

Keskimääräiset hinnat reitillä Turku Maarianhamina

Nämä hinnat näyttävät keskimääräisen summan, jonka asiakkaamme ovat maksaneet yhdensuuntaisesta matkasta. Suosituin varaus reitillä Turku Maarianhamina on auto ja 2 matkustajaa.

Turku opas

Turku on kaupunki Lounais-Suomen rannikolla ja sijaitsee Aurajoen suulla. Turku on Suomen vanhin kaupunki, jonka historia yltää jopa 1200- luvulle asti. Turku oli pitkään tärkein asutuskeskus Suomessa sekä Suomen ensimmäinen pääkaupunki vuosina 1809-1812. Se pysyi väestöltään suurimpana kaupunkina 1840-luvun loppuun asti.

Tänä päivänä sen merkitys valtakunnallisesti ei ole enää sama kuin ennen, mutta Turku on alueellinen pääkaupunki ja tärkeä paikka liiketoiminnan ja kulttuurin kannalta Pohjois-Euroopassa. Pitkän historiansa ansiosta se on toiminut monen tärkeän tapahtuman näyttämönä ja on vaikuttanut Suomen historiaan laajasti. Yhdessä Tallinnan kanssa Turku nimettiin Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2011. Lisäksi vuonna 1996 se julistettiin Suomen viralliseksi joulukaupungiksi.

Sijaintinsa vuoksi Turku on merkittävä kaupallinen- ja matkustajasatamakaupunki. Kaupungin sataman kautta kulkee vuosittain yli kolme miljoonaa matkustajaa Tukholmaan ja Maarianhaminaan.

Maarianhamina opas

Maarianhamina on Suomeen kuuluvan itsehallintoalueen Ahvenanmaan pääkaupunki. Kaupunkiin ja sen satamaan on helppo tutustua kävellen, polkupyörällä tai bussilla. Neljä-mastoinen Pommern-purjealus löytyy lauttasatamasta Badhusparkenin vierestä ja Ahvenanmaan merenkulkumuseon läheltä. Yksi kaupungin suosituista nähtävyyksistä, Pyhän Yrjön kirkko, sijaitsee limettipuiden ympäröimältä Esplanaden Boulevardin puolessa välissä. Suurin osa kaupungin kaupoista ja monet ravintolat ja kahvilat sijaitsevat Torggatanin kävelykadulla Maarianhaminan keskustassa. Tältä alueelta löytyy myös Självstyrelsegården, joka on alueen hallinnon keskus. Siellä sijaitsevat Ahvenanmaan parlamentti ja lääninhallitus, kaupungintalo sekä muita hallitusrakennuksia. Alueella on myös patsas Tsarinna Maria Aleksandrovnasta, joka antoi nimensä vuonna 1861 perustetulle kaupungille.

Maarianhamina sijaitsee niemimaalla ja siellä on kaksi satamaa, joista toinen on itärannalla ja toinen länsirannalla. Kummassakaan satamassa ei ole vuorovettä ja ne pysyvät sulana lähes ympäri vuoden. Kansainvälisestä länsisatamasta lähtee päivittäin lauttoja Ruotsiin, Viroon ja manner-Suomeen, kun taas Itäsatama on yksi Skandinavian suurimmista venesatamista.