COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Turku - Maarianhamina on yksi suosituimmista reiteistämme - ylitykset myydään usein loppuun kiireisillä jaksoillamme.
Vinkki: Varaa ennen kuin on liian myöhäistä! Varaa nyt saadaksesi mieleisesi ylityksen

Miksi käyttää
Direct Ferriesiä?

Lauttoja 3325 reitillä ja 764 satamasta ympäri maailmaa

Yli 2,5 miljoonan asiakkaan luottama

Järjestämme yli 1,2 miljoonaa risteilyä vuodessa

Tarkistamme jopa 1 miljoonaa hintaa asiakkaillemme päivittäin

Lauttavaihtoehdot satamasta Turku satamaan Maarianhamina

Saadaksesi lisätietoa vieraile Suomi - Ahvenanmaa lautat sivullamme.

Turku - Maarianhamina lauttaoperaattorit

  • 14 Sailings Weekly 5 hr 25 min
  • Get price
  • 7 Sailings Weekly 5 hr 15 min
  • Get price

Turku Maarianhamina lautta arvostelut

 • "Silja rules"

  Kaikki meni muuten hyvin vaan paluumatkalla

  'Galaxy' travelled on Galaxy

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Auton kanssa matkustaminen Tallink Siljalla"

  Hyvin helppoa ajaa auto laivaan ja pois. Palvelu hyvä matkalla. Kaikki tarpeelliset ostokset löytyvät laivasta. Matkan kesto sopiva. Viihdeorkesterit hyvätasoisia.

  'Galaxy' travelled on Galaxy

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Ei sisällä yöpymistä"

  Siisti laiva, asianmukainen kohtelu ja täsmällisyys aikataulujen pidossa.

  'Galaxy' travelled on Galaxy

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Mukavan asiallista"

  Matkustin äsken Ahvenanmaalle ja takaisin Turkuun rouvani kanssa mennen Amorellalla, palaten Gracella. Meillä oli kahden yön reissussamme myös henkilöauto mukana. Kaikki toimi Jyväskylässä tehdyistä nettivarauksista lähtien sujuvan selkeästi - vaikka oli kesäistä vipinää ja paikat menivät nopsaan. Ei ollut mitään ongelmaa kumpaankaan suuntaan matkustettaessa. Laivat ovat viihtyisät, henkilökunta mukavan fiksua, ruoka hyvää, komea merinäköala ympärillämme.

  'Amorella' travelled on Amorella

  Lue lisää Näytä vähemmän

Laiva Turusta Maarianhaminaan

Suomi ja Ahvenanmaa yhdistyvät Turku-Maarianhamina reitillä jolla liikennöi tällä hetkellä 2 laivayhtiötä. Tallink Silja kulkee jopa 7 kertaa viikossa ja matka kestää noin 5 tuntia 20 minuuttia, kun taas Viking Line kulkee seitsemästi viikossa ja matka kestää 5 tuntia 25 minuuttia.

Turku-Maarianhamina reitillä tehdään viikoittain yhteensä 14 matkaa. Vertaile yhtiöiden hintoja löytääksesi parhaimman hinnan ja päivän juuri sinulle.

Turku opas

Turku on Aurajoen suulla sijaitseva kaupunki Lounais-Suomen rannikolla. Turku on Suomen vanhin kaupunki, jonka historia yltää jopa 1200- luvulle asti. Turku oli pitkään tärkein asutuskeskus Suomessa sekä Suomen ensimmäinen pääkaupunki vuosina 1809-1812. Se pysyi väestöltään suurimpana kaupunkina 1840-luvun loppuun asti.

Tänä päivänä sen merkitys valtakunnallisesti ei ole enää sama kuin ennen, mutta Turku on alueellinen pääkaupunki ja tärkeä paikka liiketoiminnan ja kulttuurin kannalta Pohjois-Euroopassa. Pitkän historiansa ansiosta se on toiminut monen tärkeän tapahtuman näyttämönä ja on vaikuttanut Suomen historiaan laajasti. Yhdessä Tallinnan kanssa Turku nimettiin Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2011. Lisäksi vuonna 1996 se julistettiin Suomen viralliseksi joulukaupungiksi.

Sijaintinsa vuoksi Turku on merkittävä kaupallinen- ja matkustajasatamakaupunki. Kaupungin sataman kautta kulkee vuosittain yli kolme miljoonaa matkustajaa Tukholmaan ja Maarianhaminaan.


Maarianhamina opas

Maarianhamina on Suomeen kuuluvan itsehallintoalueen Ahvenanmaan pääkaupunki. Kaupunkiin ja sen satamaan on helppo tutustua kävellen, polkupyörällä tai bussilla. Neljä-mastoinen Pommern-purjealus löytyy lauttasatamasta Badhusparkenin vierestä ja Ahvenanmaan merenkulkumuseon läheltä. Yksi kaupungin suosituista nähtävyyksistä, Pyhän Yrjön kirkko, sijaitsee limettipuiden ympäröimältä Esplanaden Boulevardin puolessa välissä. Suurin osa kaupungin kaupoista ja monet ravintolat ja kahvilat sijaitsevat Torggatanin kävelykadulla Maarianhaminan keskustassa. Tältä alueelta löytyy myös Självstyrelsegården, joka on alueen hallinnon keskus. Siellä sijaitsevat Ahvenanmaan parlamentti ja lääninhallitus, kaupungintalo sekä muita hallitusrakennuksia. Alueella on myös patsas Tsarinna Maria Aleksandrovnasta, joka antoi nimensä vuonna 1861 perustetulle kaupungille.

Maarianhamina sijaitsee niemimaalla ja siellä on kaksi satamaa, joista toinen on itärannalla ja toinen länsirannalla. Kummassakaan satamassa ei ole vuorovettä ja ne pysyvät sulana lähes ympäri vuoden. Kansainvälisestä länsisatamasta lähtee päivittäin lauttoja Ruotsiin, Viroon ja manner-Suomeen, kun taas Itäsatama on yksi Skandinavian suurimmista venesatamista.


Vaihtoehtoisia lauttareittejä

Turku Långnäs
Turku Tukholma