COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Miksi käyttää
Direct Ferriesiä?

Lauttoja 3325 reitillä ja 764 satamasta ympäri maailmaa

Yli 2,5 miljoonan asiakkaan luottama

Järjestämme yli 1,2 miljoonaa risteilyä vuodessa

Tarkistamme jopa 1 miljoonaa hintaa asiakkaillemme päivittäin

Lautat maahan Ahvenanmaa

Ahvenanmaa muodostuu 6,500 saaresta, joilla puhutaan ruotsinkieltä. Saarista suurimmalla, Manner-Ahvenanmaalla, asuu yli 90% väestöstä.

Ahvenanmaa sijaitsee Itämerellä ja on Suomen hallintoalueista pienin. Vaikka Ahvenanmaan saaria on tuhansia, vain 80 niistä asuu ihmisiä. Ahvenanmaalla asuu noin 28,500 asukasta ja vaikka kohde ei itsessään ole erittäin ruuhkainen, se tarjoaa paljon tehtävää ja nähtävää paikallisille sekä turisteille.

Mitä tulee aktiviteetteihin ja nähtävyyksiin, Ahvenanmaan rikas historia tarjoaa erilaista ajanvietettä kaikenlaisille vierailijoille. Koreillen kauniilla ja tyypillisillä suomalaisilla maisemilla, vaeltajat ja lenkkeilijät rakastuvat maan metsiin, vuoriin ja rannikkoalueisiin. Kulttuurista kiinnostuneille tarjolla on museoita ja kauppoja joissa myydään käsitöitä.

Heille jotka haluavat sukeltaa syvälle Ahvenanmaan historiaan tarjolla on valikoima muistomerkkejä, museoita ja nähtävyyksiä. Erityisesti Jan Karlsgarden on kiinnostava nähtävyys. Se on 1800-luvulta perin oleva perinteinen maatila, joka antaa maistiaisen saaren entisestä elämästä ennen modernisaatiota ja teknologiaa. 12 muuta keskiaikaista kirkkoa ovat myös hyvä esimerkki Ahvenanmaan historiallisesta arkkitehtuurista. Nähtävyyksistä suurin ja tärkein täytyy olla kuitenkin Kastelholman linna 1200-luvulta.

Ahvenanmaan laivamatkat tunnetaan parhaimpina pohjoismaissa. Sijaiten Suomen ja Ruotsin välissä, laivamatkalla ohi lipuu kuvankauniita saari- ja rannikkomaisemia. Kauniiden maisemien syystä monet varaavatkin laivamatkoja lentämisen sijaan.

Laivat ovat erittäin suuria risteilyaluksia viimeisen luokan teknologialla ja mukavuuksilla. Laivoja kulkee useasti päivässä ja niiltä löytyy lukuisia palveluita kuten ravintoloita, taxfree-myymälöitä sekä matkanaikaista viihdykettä.

Ahvenanmaalle kulkee laivoja monista kohteista kuten Ruotsista, Virosta ja Suomesta ja reiteillä operoivat tunnetut laivayhtiöt Eckerö Line, Tallink Silja ja Viking Line.

Ahvenanmaan saaristo on erityisen helppopääsyinen; saarilla operoi lukuisia laivoja jotka tarjoavat ilmaisia saarten välisiä matkoja sekä paikallisille että turisteille. Jokaisella asutetulla saarella on ajoteitä sekä venesatamat. Saarilla operoi busseja, takseja sekä autonvuokraus yhtiöitä jotka tekevät matkastasi stressittömän.

Suositut lauttaoperaattorit

  • 18 lähtöä viikoittain 1 tunti 45 min
  • Etsi hinta
  • 14 lähtöä viikoittain 3 h 25 min
  • Etsi hinta
  • 7 lähtöä viikoittain 4 h 25 min
  • Etsi hinta
  • 3 lähtöä päivittäin 2 h 15 min
  • Etsi hinta

Ahvenanmaa arvostelut

 • "Erinomainen laiva!"

  Olen ollut Serenade-laivalla Helsingistä Tukholmaan ja olin hyvin vaikuttunut. Laiva oli kuin pieni kaupunki ja viihde, ruoka sekä hytti olivat loistavia! Matkustaisin tällä laivalla ehdottomasti uudelleen...

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Loistava!"

  Matkustin ystäväni kanssa Symphony-laivalla Helsingistä Tukholmaan ja heti astuttuamme laivaan matka tuntui enemmänkin risteilyltä kuin lauttaylitykseltä! Olimme hyvin vaikuttuneita lasihisseistä, jotka veivät kansille, kävelykadusta täynnä ostospaikkoja ja ”katuviihteestä”, joka sisälsi esimerkiksi laulajia ja jonglöörejä. Mitä hytteihin tulee, ne olivat melko vakio, sisälsivät kylpyhuoneen ja kaiken yöylityksellä tarvittavan sekä olivat miellyttäviä. Henkilökunta oli erittäin yställinen ja viihdyttävä etenkin baareissa juomia odotellessa. Buffetravintola oli erinomainen, tarjolla oli vaikka ja mitä salaateista curryihin, kanafajitaksiin ja nachoihin. Mikä vielä parempaa, kalja ja viini kuuluivat hintaan ja ravintolassa oli itsepalvelu! Illallisen ja muutaman cocktailin jälkeen yhdessä laivan baareista menimme katsomaan keskiyön showta, joka oli upea ja täysin mukaansatempaava. Diskobaari, jossa nuoriso jatkoi juhlintaa, oli avoinna aamunkoittoon! Laiva oli ensiluokkainen ja palvelut olivat erinomaisia. En epäröisi matkustaa uudelleen tällä laivalla, jos vierailen uudestaan Helsingissä tai Tukholmassa.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Ensimmäinen matkani"

  Olin vierailemassa ystäväni luona Helsingissä joka ehdotti että tekisin matkan Tukholmaan viettäen yön Symphonylla, sillä se olisi hieno kokemus. Wow! Hän oli niin oikeassa, jo laivaannoustessa tuijotin koko ajan suu auki tätä upeaa alusta. Hytti oli mahtava, yksinkertainen mutta sisälsi kaiken tarvittavan, ruoka ja viihde olivat hyviä. En usko että olen koskaan syönyt tai nauttinut karaoken laulamisesta niin paljon. Minun täytyy myöntää etten saanut nukuttua paljon, mutta tämä oli kokemus jota en koskaan unohda.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Australiasta Tallinnaan"

  Otimme lautan Helsingistä Tukholmaan ja Tukholmasta Tallinnaan. Kokemus oli todella mieleenpainuva. Sen lisäksi, että ruoka ja palvelu olivat parasta mitä olemme kokeneet koko maailmassa, henkilökunta oli ystävällinen ja huomaavainen eikä ollenkaan mielistelevä. Viemme mukanamme monia ihania muistoja kotiin Australiaan.

  Lue lisää Näytä vähemmän

Laivalla

Ota selvää millaista lautalla on ennen matkaasi.

Laivaoppaat, videot & arvostelut

Reitit ja satamat maassa Ahvenanmaa