Ajaccio satamaan Nizza lautta

Korsika ja Ranska yhdistyvät reitillä Ajaccio Nizza. Tällä hetkellä väliä liikennöi vain yksi lauttayhtiö: Corsica Sardinia Ferries. Reittiä kuljetaan jopa 5 kertaa viikko ja matka-aika on nopeimmillaan 5 tuntia 30 minuuttia.

Ajaccio Nizza matka-ajat ja lähtöjen määrä saattava vaihdella sesongin mukaan, joten ajantasaisinta tietoa saadaksesi suosittelemme tekemään hintahaun.

Ajaccio satamaan Nizza lauttavaihtoehdot

Saadaksesi lisätietoa vieraile Korsika - Ranska lautat sivullamme.

Ajaccio - Nizza lauttaoperaattorit

  • Corsica Sardinia Ferries
    • 5 lähtöä viikoittain 5 h 30 min
    • Etsi hinta

Keskimääräiset Ajaccio Nizza hinnat

Nämä hinnat näyttävät keskimääräisen summan, minkä asiakkaamme ovat maksaneet yhdensuuntaisesta matkasta. Suosituin varaus reitillä Ajaccio Nizza on auto ja 2 matkustajaa.

Ajaccio opas

Ajaccio on suurin asutuskeskus Ranskalle kuuluvalle Korsika-saarella. Napoleon Bonaparte syntyi Ajacciossa vuonna 1769, Casa Buonapartessa, mikä on nykyään avoinna yleisölle. Muita kunnianosoituksia hänelle on esimerkiksi kaupungin lentokenttä, Ajaccio Napoleon Bonaparte Airport. Kaupunki sijaitsee Korsikan kaakkois-rannikolla, noin 340 kilometrin päässä Marseillesista. Kaupunki sijaitsee suojaisalla paikalla metsäisten kukkuloiden keskellä Ajaccion lahden pohjois-rannikolla. Kaupungin satama on alkuperäisen linnoituksen itäpuolella, kukkulan juurella niemimaalla, mikä suojaa satamaa.
Ajaccion satamasta pääsee Marseilleen, Touloniin ja Nizzaan Ranskan sisämaahan lähes päivittäin. Satunnaisia lauttoja menee myös Italian sisämaahan (Livorno) ja Sardiniaan, samoin kuin sesonkireitit Calviin ja Proprianoon. Kaksi päälauttayhtiötä näillä reiteillä on SNCM ja Corsica Ferries.

Ajacciosta on tullut pysähdyspaikka risteilyaluksille, vuonna 2007 matkustajia oli 418,086 – tähän asti suurin määrä Korsikalla ja toiseksi suurin Ranskassa (Marseillen jälkeen, mutta enemmän kuin Nizzassa/Villefranche-sur-Merissä ja Cannesissa).

Nizza opas

Ranskan Nizzan kaupunki on Côte d'Azurin pääkaupunki ja on todella kosmopoliittinen matkailukohde. Tämä osa Ranskan Rivieraa on täydellinen lomakohde auringon ystäville, ja monet ihmiset tulevat rentoutumaan pitkin Nizzan upeaa rantaviivaa aurinkoisten kesäkuukausien aikana. Nizzassa on myös leudot talvet, jolloin voit ottaa aurinkoa, meloa taivaansinisellä merellä, uida, vesihiihtää tai yksinkertaisesti siemailla sileää cocktailia. Nizza on koti monille ilmaisrannoille ja myös yhteensä 15:sta yksityiselle ranta-alueelle, kutsutaan "plages concédées", jossa aurinkotuoleja voi vuokrata nimellistä maksua vastaan. Monet Nizzassa kävijät nauttivat kävelystä pitkin Promenade des Anglaisia (Promenade of England), joka juontaa juurensa lähes 200 vuotta sitten. Nizzan elämän keskus, tämä legendaarinen bulevardi tunnetaan paremmin yksinkertaisesti "Promenadena" ja se ulottuu noin 6 km, jossa on monia kirkkaan sinisiä tuoleja, jossa voit istua, rentoutua ja nauttia upeista merinäkymistä. Nizzan rannikko on täynnä nähtävyyksiä, ja lähistöllä on myös useita houkuttelevia Côte d'Azurin kaupunkeja. Nizzan lähellä on myös e monia perinteisiä Provencen kyliä, jotka ovat täynnä luonnetta.