Ancona satamaan Durres lautta

Italia ja Albania yhdistyvät reitillä Ancona Durres. Tällä hetkellä väliä liikennöi vain yksi lauttayhtiö: Adria Ferries. Reittiä kuljetaan jopa 5 kertaa viikko ja matka-aika on nopeimmillaan 16 tuntia.

Ancona Durres matka-ajat ja lähtöjen määrä saattava vaihdella sesongin mukaan, joten ajantasaisinta tietoa saadaksesi suosittelemme tekemään hintahaun.

Ancona satamaan Durres lauttavaihtoehdot

Saadaksesi lisätietoa vieraile Italia - Albania lautat sivullamme.

Ancona - Durres lauttaoperaattorit

  • Adria Ferries
    • 5 lähtöä viikoittain 16 h
    • Etsi hinta

Keskimääräiset Ancona Durres hinnat

Nämä hinnat näyttävät keskimääräisen summan, minkä asiakkaamme ovat maksaneet yhdensuuntaisesta matkasta. Suosituin varaus reitillä Ancona Durres on auto ja 2 matkustajaa.

Ancona opas

Anconan kaupunki sijaitsee Marchen alueella keski-Italiassa ja se on karkeasti sanottuna 280km koilliseen Roomasta. Kaupunki sijaitsee Adrianmerellä Monte Coneron, Monte Astagnon ja Monte Guascon välissä. Kaupungin satama on yksi tärkeimmistä satamista Adrianmerellä, etenkin matkustajaliikenteessä. Yksi kaupungin isoimmista nähtävyyksistä on Anconan katedraali, mikä on pyhitetty Judas Cyriacukselle. Katedraali vihittiin käyttöön 1000–luvun alkupuolella ja se valmistui vuonna 1189. Katedraalissa on vuonna 1270 Margaritone d'Arezzon hieman muuttama dodekaaninen kupoli. Julkisivulla on goottilainen portaali, johtuen Giorgio da Comosta (1228), jonka tarkoituksena oli saada sivusuunnassa kaari kummallekin puolelle.
Anconan satamasta pääsee lautalla useisiin maihin Adrian syvänteessä, kuten Kreikkaan, Turkkiin, Kroatiaan, Albaniaan ja Montenegroon. Sataman läpi kulkee vuosittain yli miljoona matkustajaa. Mahdollisia kohteita ovat muun muassa Split, Rijeka, Zadar, Hvar, Dubrovnik, Bari, Patras ja Igoumenitsa. Sataman palveluihin kuuluu kahvila ja kauppa sekä WC-tilat. Pysäköintimahdollisuuksiin kuuluu sekä lyhyt- että pitkäkestoinen pysäköiminen. Liikuntarajoitteisille on omat parkkiruudut.

Durres opas

Durres sijaitsee Albanian länsirannikolla Adrianmerellä. Se on noin 35 km päässä Tiranasta, Albanian pääkaupungista, ja 30 km päässä Tirana International Airportista. Kaupunki sijaitsee yhdessä kapeimmassa pisteessä Adrianmeren rannikolla, josta Italian satama Bari on noin 300 km päässä ja Brindisi 200 km päässä. Durres on yksi suurimmista kaupungeista sekä suurin satama Albaniassa. Se on myös yksi vanhimmista kaupungeista, joka juontaa juurensa takaisin vuoteen 627 eaa. Kaupunki on koti Durres Ancient City Wallille, jota kutsutaan myös Durresin linnaksi, ja Balkanin suurin amfiteatteri sijaitsee kaupungin lähellä satamaa. Tätä ensimmäisen vuosisadan rakennusta harkitaan julistetaan parhaillaan Unescon maailmanperintökohteeksi. Joitakin tärkeitä rakennuksia Durresissa on sen pääkirjasto, kulttuurinen keskus, jossa on Aleksander Moisiu teatteri, Estrada teatteri, nukketeatteri ja filharmoninen orkesteri. Kaupungissa on myös useita museoita, kuten Durresin arkeologinen museo, Villa Reale Durres ja historiallinen museo (Aleksander Moisiun talo).