Ancona satamaan Patras lautta

Italia ja Kreikka yhdistyvät reitillä Ancona Patras, jota liikennöi tällä hetkellä 2 laivayhtiötä. Minoan Lines reitti kulkee jopa 5 kertaa viikossa ja matkan kesto on noin 21 tuntia samalla kun Anek Superfast reitti kulkee jopa 8 kertaa viikossa ja matka kestää nopeimmillaan 21 h 30 min.

Tämä tarkoittaa yhteensä 13 ylitystä viikko reitillä Ancona Patras kohteiden Italia ja Kreikka välillä. Vertaa nyt löytääksesi parhaan hinnan haluamallesi matkustusajankohdalle.

Ancona satamaan Patras lauttavaihtoehdot

Saadaksesi lisätietoa vieraile Italia - Kreikka lautat sivullamme.

Ancona - Patras lauttaoperaattorit

  • Minoan Lines
    • 5 lähtöä viikoittain 21 h
    • Etsi hinta
  • Anek Superfast
    • 8 lähtöä viikoittain 21 h 30 min
    • Etsi hinta

Keskimääräiset Ancona Patras hinnat

Nämä hinnat näyttävät keskimääräisen summan, minkä asiakkaamme ovat maksaneet yhdensuuntaisesta matkasta. Suosituin varaus reitillä Ancona Patras on auto ja 2 matkustajaa.

Ancona opas

Anconan kaupunki sijaitsee Marchen alueella keski-Italiassa ja se on karkeasti sanottuna 280km koilliseen Roomasta. Kaupunki sijaitsee Adrianmerellä Monte Coneron, Monte Astagnon ja Monte Guascon välissä. Kaupungin satama on yksi tärkeimmistä satamista Adrianmerellä, etenkin matkustajaliikenteessä. Yksi kaupungin isoimmista nähtävyyksistä on Anconan katedraali, mikä on pyhitetty Judas Cyriacukselle. Katedraali vihittiin käyttöön 1000–luvun alkupuolella ja se valmistui vuonna 1189. Katedraalissa on vuonna 1270 Margaritone d'Arezzon hieman muuttama dodekaaninen kupoli. Julkisivulla on goottilainen portaali, johtuen Giorgio da Comosta (1228), jonka tarkoituksena oli saada sivusuunnassa kaari kummallekin puolelle.
Anconan satamasta pääsee lautalla useisiin maihin Adrian syvänteessä, kuten Kreikkaan, Turkkiin, Kroatiaan, Albaniaan ja Montenegroon. Sataman läpi kulkee vuosittain yli miljoona matkustajaa. Mahdollisia kohteita ovat muun muassa Split, Rijeka, Zadar, Hvar, Dubrovnik, Bari, Patras ja Igoumenitsa. Sataman palveluihin kuuluu kahvila ja kauppa sekä WC-tilat. Pysäköintimahdollisuuksiin kuuluu sekä lyhyt- että pitkäkestoinen pysäköiminen. Liikuntarajoitteisille on omat parkkiruudut.

Patras opas

Kreikan kaupunki Patras sijaitsee noin 215 km länteen Ateenasta ja on Länsi-Kreikan pääkaupunki pohjois-Peloponnesoksella. Vierailijioden kannattaa aloittaa kaupungin tutkiminen Aghiou Nikolaoun (Ayiou Nikolaou), tunnetuin kävelykatu. Sieltä 192 askeleen pääkatu johtaa Old Cityyn. Kävele sen mukulakivikatuja ja ihaile mahtavia värikkäitä uusklassisia kartanoita, jotka toimivat muistutuksena kaupungin kunniakkaasta menneisyydestä. Vieraile kaupungin keskiaikaisessa linnassa, joka on rakennettu 500- vuosisadan jälkipuoliskolla antiikin Akropoliksen raunioille. Sen pinta-ala on noin 22 km2. Linna koostuu kolmionmuotoisesta ulkoisesta yhdisteestä torneilla ja valleilla. Kävele ohi jäljellä olevien rakennusten ja näet henkeäsalpaavat näkymät kaupunkiin.

Ympäri Patrasta on useita paikkoja, jotka kunnioittavat kuuluisaa kreikkalaista runoilijaa Kostis Palamasta. Talo jossa hän syntyi on mielenkiintoisin. Kun hän muutti Ateenaan talosta tuli Seraon perheen (Italiasta) talo, ja paikka jossa italialainen kirjailija Matilde Serao syntyi. Nykyisin talossa on Kostis Palamas Institution. Tunnetuin patsas hänestä seisoo Ypsilá Alonian aukiolla.