Wales

Vertaile lauttoja maasta Wales maahan Irlanti

Maan Wales ja Irlanti välillä on 3 ferry routes, yhteensä 8 lauttavuoroa päivässä. Irish Ferries operoi 2 routes, Pembroke - Rosslare kulkee 14 kertaa päivässä, & Holyhead - Dublin joka kulkee 4 kertaa päivittäin. Stena Line operoi 2 routes, Fishguard - Rosslare kulkee 14 kertaa päivässä, & Holyhead - Dublin joka kulkee 4 kertaa päivittäin.
Koska ylitysten määrä ja kesto vaihtelevat joillain reiteillä, suosittelemme etsimään ylityksiä maasta Wales maahan Irlanti hakukoneellamme, jotta saat ajankohtaista tietoa.

Wales Irlanti lauttakartta

Klikkaa karttaa

Tietoa maasta Wales:

Historialtaan ja luonnonkauneudeltaan rikkaan Walesin kulttuuri eroaa selvästi Yhdistyneiden kuningaskuntien muista osista. Matkaajia vetää Walesiin sen kauniit maisemat, sen upeiden kansallispuistojen laajat ja avoimet näkymät sekä historian ja kulttuurin runsaus.
Wales sijaitsee Ison-Britannian länsirannikolla ja sillä on viisi aluetta, jotka ovat saaneet erityisen luonnonkauneutensa ansiosta Britanniassa nimikkeen ”Area of Outstanding Natural Beauty”, kolme kansallispuistoa (mukaanlukien Britannian ainoa rannikkokansallispuisto), ja vain 3 miljoonaa asukasta! Eikä tässä kaikki: Walesilla on kaksi kieltä, 400 linnaa, suurin impressionistisen taiteen kokoelma Pariisin ulkopuolella ja maasto, joka tarjoaa mahdollisuuksia kaikenlaisiin aktiviteetteihin kuten muunmuassa kävelyyn, pyöräilyyn, kiipeilemiseen, golfiin, maastopyöräilyyn, vesiurheiluun ja riippuliitoon.
Walesissa voi ihailla puhtaudestaan sinilipulla palkitun rannan kultaisia hiekkoja tai ensiluokkaista puutarhaa. Itsensä voi löytää myös kansallispuistosta tai Unescon maailmanperintokohteesta. Mitä enemmän Walesia tutkii sitä enemmän siitä saa irti.
Monet taiteilijat ja runoilijat ovat löytäneet Walesissa inspiraationsa. Matkusta siis Walesiin ja inspiroidu!

Tietoa maasta Irlanti:

Kaukana takana ovat ajat, jolloin Irlanti oli yksi Euroopan köyhimmistä maista ja sen asukkaat levisivät maailman kaikkiin kolkkiin paremman elämän perässä.
Nykyään on siistiä olla irlantilainen ja The Corrsin, Boyzonen ja U2:n ansiosta populaarikulttuurista ympäri maailman löytyy vahvoja irlantilaisuuden mielikuvia.
Nyky-Irlanti on moderni, edistysmielinen eurooppalainen valtio, jonka talous kukki vuosituhannen vaihteessa ja nimettiin ”kelttiläiseksi tiikeriksi”. Yhä useammat matkailijatkin ovat löytäneet Irlannin ilot.
Useimmat matkailijat Irlantiin tuo sen maisemat ja irlantilaiset ihmiset. Todellisuus irlantilaisuuden takana ei tuota pettymystä matkailijalle, joka etsii vehreitä sumuisia vuonoja ja kesyttömiä jyrkkärinteisiä rantaviivoja, vaivatonta keskustelua ja tarinan iskentää sekä rentoa elämän rytmiä. Yllätävämpää lienee kuinka paljon vaihtelua tämän pienen maan maaseutuun mahtuu.
Vuodesta 2004 lähes kaikki työpaikat, baarit, ravintolat ja kahvilat mukaanlukien, ovat olleet savuttomia. Laki ei kiellä tupakointia hotelleissa ja aamiasmajoituspaikoissa, mutta useimmat niistä ovat savuttomia.