COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Miksi käyttää
Direct Ferriesiä?

Lauttoja 3325 reitillä ja 764 satamasta ympäri maailmaa

Yli 2,5 miljoonan asiakkaan luottama

Järjestämme yli 1,2 miljoonaa risteilyä vuodessa

Tarkistamme jopa 1 miljoonaa hintaa asiakkaillemme päivittäin

Lautat maahan Ponza

Ponza on suurin Pontine saarista, italialainen saaristo Tyrrhenanmerellä mantereen länsi-rannikon lähellä, ja kuuluu Lazion alueelle. Saari löytyy kolmekymmentäkolme kilometriä etelään Cape Ciceosta, sen on pitkä ja hoikka muodoltaan, joka ulottuu kolmekymmentäkaksi kilometriä.

Saaren etymologiasta on kiistetty monta vuotta; paikallinen legenda kertoo sen olevan nimetty Pontius Pilatuksen mukaan, Juudan roomalainen kuvernööri joka ristiinnaulasi Jesuksen, kun taas kreikkalaiset historioitsijat on korostanut että Pontia löytyy asiakirjoista ennen hänen elämää. Loppujen lopuksi, toiset väittävät sen tulevan latinasta "siltojen maa", kiitos sen suuri määrä luonnollisia kaaria ympäri saarta. Kuitenkin, Ponzan rennosta viehätyksestä, rikkaasta historiasta ja upeista maisemista ei ole kiistetty.

Pörisen viikonloppuina ja vilkkaalla kaudella, Ponza on kuitenkin suhteellisen tuntematon turisti-kartalla ja saari on nähty yhtenä italian parhaiten säilyneenä salaisuutena. Nastoitettu smaragdi laattojen kanssa, rosoinen rannikko tarjoaa monta reittejä seikkailulle vuokratuilla veneillä, joka antaa mahdollistuuden pudottaa ankkurin ja sukeltaa virkistävään veteen milloin tahansa. Kun välimeren aurinko laskee, Ponzan kokit tarjoavat juuri pyydettyjä äyriäisiä, ulkosalla sijaitsevissa ravintoloissa, parhaiten nautettuna aperitiivin jälkeen, kukkuloiden yli katsellen.

Saari on myös tunnettu sen käsintehdyistä sinisistä luolista, jotka Roomalaisten etruskien sivilisaatio loi, he elivät 8. ja 3. vuosisadalla eKr, Ponzan luonnollisella topografialla on pajon tarjottavaa. Sen rikas ja monipuolinen maisema sisältää kokoelman ruskeita kallioita tunnettuna nimellä ” Faraglioni della Madonnna”, rakenne joka muistuttaa solmittua puuta, kun taas ”La Punta di Cap Bianco”; klusteri luonnollisesti valmistetuista tulivuoren kivirakenteista, kiehtovat myös kaikkia ohikulkijoita.

Sijaiten Rooman ja Napolin puolivälillä Tyrrhenanmerellä, Ponza on helposti saavutettavissa monesta eri satamasta pitkin Manner-Italian länsirannikkoa. On myös mahdollista nuosta laivaan saarien välisillä reiteillä Napolilahdelta ja Pontinen saaristosta jos haluaa jännittävän päiväretken. Joustavuuden kannalta, löytyy laaja valikoima laivayhtiöitä jotka tarjoavat nopeita ja useita reittejä Ponzan pääsatamaan monta kertaa viikossa.

Suositut lauttaoperaattorit

  • 11 lähtöä viikoittain 1 tunti 20 min
  • Etsi hinta
  • 7 lähtöä viikoittain 1 tunti
  • Etsi hinta
  • 6 lähtöä viikoittain 50 min
  • Etsi hinta
  • 1 lähtö viikoittain 45 min
  • Etsi hinta

Ponza arvostelut

 • "snav-ferries"

  ferries were very clean, very nice and helpful staff but big minus for that all cabins were so expensive, even after ferry left port and i went to ask prices.. price were same as when i bought tickets, no discount.. I have before went same way from Ancona to Split (Blueline-ferry) and prices were more low than Snav and after when ferry left port, cabinprices were 15-30e/person when Snav ask 50e/person!!

  Lue lisää Näytä vähemmän

Laivalla

Ota selvää millaista lautalla on ennen matkaasi.

Laivaoppaat, videot & arvostelut

Reitit ja satamat maassa Ponza