Miksi käyttää
Direct Ferriesiä?

Lauttoja 3375 reitillä ja 692 satamasta ympäri maailmaa

Yli 2.5 miljoonan asiakkaan luottama

Järjestämme yli 1.2 miljoonaa risteilyä vuodessa

Tarkistamme jopa 1 miljoonaa hintaa asiakkaillemme päivittäin

Lautat maahan Ponza

Ponza on suurin Pontine saarista, italialainen saaristo Tyrrhenanmerellä mantereen länsi-rannikon lähellä, ja kuuluu Lazion alueelle. Saari löytyy kolmekymmentäkolme kilometriä etelään Cape Ciceosta, sen on pitkä ja hoikka muodoltaan, joka ulottuu kolmekymmentäkaksi kilometriä.

Saaren etymologiasta on kiistetty monta vuotta; paikallinen legenda kertoo sen olevan nimetty Pontius Pilatuksen mukaan, Juudan roomalainen kuvernööri joka ristiinnaulasi Jesuksen, kun taas kreikkalaiset historioitsijat on korostanut että Pontia löytyy asiakirjoista ennen hänen elämää. Loppujen lopuksi, toiset väittävät sen tulevan latinasta "siltojen maa", kiitos sen suuri määrä luonnollisia kaaria ympäri saarta. Kuitenkin, Ponzan rennosta viehätyksestä, rikkaasta historiasta ja upeista maisemista ei ole kiistetty.

Pörisen viikonloppuina ja vilkkaalla kaudella, Ponza on kuitenkin suhteellisen tuntematon turisti-kartalla ja saari on nähty yhtenä italian parhaiten säilyneenä salaisuutena. Nastoitettu smaragdi laattojen kanssa, rosoinen rannikko tarjoaa monta reittejä seikkailulle vuokratuilla veneillä, joka antaa mahdollistuuden pudottaa ankkurin ja sukeltaa virkistävään veteen milloin tahansa. Kun välimeren aurinko laskee, Ponzan kokit tarjoavat juuri pyydettyjä äyriäisiä, ulkosalla sijaitsevissa ravintoloissa, parhaiten nautettuna aperitiivin jälkeen, kukkuloiden yli katsellen.

Saari on myös tunnettu sen käsintehdyistä sinisistä luolista, jotka Roomalaisten etruskien sivilisaatio loi, he elivät 8. ja 3. vuosisadalla eKr, Ponzan luonnollisella topografialla on pajon tarjottavaa. Sen rikas ja monipuolinen maisema sisältää kokoelman ruskeita kallioita tunnettuna nimellä ” Faraglioni della Madonnna”, rakenne joka muistuttaa solmittua puuta, kun taas ”La Punta di Cap Bianco”; klusteri luonnollisesti valmistetuista tulivuoren kivirakenteista, kiehtovat myös kaikkia ohikulkijoita.

Sijaiten Rooman ja Napolin puolivälillä Tyrrhenanmerellä, Ponza on helposti saavutettavissa monesta eri satamasta pitkin Manner-Italian länsirannikkoa. On myös mahdollista nuosta laivaan saarien välisillä reiteillä Napolilahdelta ja Pontinen saaristosta jos haluaa jännittävän päiväretken. Joustavuuden kannalta, löytyy laaja valikoima laivayhtiöitä jotka tarjoavat nopeita ja useita reittejä Ponzan pääsatamaan monta kertaa viikossa.

Lue lisää Näytä vähemmän

Suositut lauttaoperaattorit

  • Pontina Navigazione
    • Etsi hinta
  • SNAV
    • Etsi hinta
  • NLG
    • Etsi hinta

Reitit ja satamat maassa Ponza