COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Miksi käyttää
Direct Ferriesiä?

Lauttoja 3325 reitillä ja 764 satamasta ympäri maailmaa

Yli 2,5 miljoonan asiakkaan luottama

Järjestämme yli 1,2 miljoonaa risteilyä vuodessa

Tarkistamme jopa 1 miljoonaa hintaa asiakkaillemme päivittäin

Lautat maahan Samos

Kreikan saari, Samos, sijaitsee Turkin rannikolla Egeanmerellä ja on yksi Euroopan aurinkoisimmista kohteista.

Kuuluisa viinistään ja historiallisista nähtävyyksistään, Samos oli matemaatikko Pythagoranin synnyinpaikka ja legendan mukaan myös naisten ja avioliiton jumalatar Heran kotiseutu.

Saaren etelärannikon Eupalinos -tunneli on 1,036 metriä pitkä antiikin ajan Kreikkalaisen arkkitehtuurin mestariteos joka rakennettiin 524 eKr mahdollistamaan puhtaan veden kulun saaren vuorilta alas Pythagoran kaupunkiin.

Aivan ehdoton nähtävyys on maailmanperintökohde, Heraion, joka on raunio muinaisesta pyhäköstä joka omistettiin jumalatar Heralle. Pyhäkkö rakennettiin viidennellä vuosisadalla eKr. ja arkeologit väittävät rakennuksen olleen neljä kertaa suurempi kuin Kreikan temppeli Parthenon.

Suurinta osaa Heraionin kaivetuista patsaista, astioista sekä veistoksista säilytetään Samoksen arkeologisessa museossa Samos Townissa joka on ehdottomasti näkemisen arvoinen.

Samos tarjoaa kuitenkin muutakin kuin kiinnostavaa historiaa. Saaren pohjoisrannikolla sijaitsee Livadakin kallioiden suojaama hiekkaranta kirkkaalla sinisellä vedellä ja sileällä hiekalla. Rannalla järjestetään usein juhlia ja ilmaisia kajakki ajeluja on tarjolla koko päivän ajan. Ne tarjoavat mukavan tavan ihailla saaren maisemia mereltä päin.

Toinen kaunis ranta, Pythagorion, sijaitsee saaren etelärannikolla. Se tarjoaa pitkän rantaviivan pehmeätä valkoista hiekkaa ja uinnille täydellisen lämpimän ja kirkkaan rantaveden.

Samokselta on lukuisia yhteyksiä muille Kreikan saarille sekä itse Kreikan mantereelle.

Päivittäisiä yhteyksiä on tarjolla Dodekanesian saarille, Ikarialle ja Egean saarille kun taas Lesbokselle ja Kykladeille yhteydet ovat pitempikestoisia.

Jos matkustat Kreikan mantereelta, laivoja Samokselle lähtee Kavalan, Ateenan ja Thessalonkin satamista. Matkoja on tarjolla muutaman kerran viikossa ja ylitykset kestävät noin päivän.

Samoksen saari on erittäin suosittu ja ruuhkainen varsinkin keskikesällä, mutta lämpötilat pysyvät korkeina melkein koko vuoden ympäri. Saaren lämpötilat nousevat helteisimmiksi elokuussa. Hiljaisinta saarella on huhtikuussa ja marraskuussa jolloin lämpötilat vaihtelevat 17 asteesta 30 asteeseen.

Suositut lauttaoperaattorit

  • 5 lähtöä viikoittain 1 tunti 30 min
  • Etsi hinta
  • 2 lähtöä viikoittain 1 tunti 15 min
  • Etsi hinta
  • 2 lähtöä viikoittain 35 min
  • Etsi hinta
  • 1 lähtö viikoittain 40 min
  • Etsi hinta

Samos arvostelut

 • "Lomamatka"

  Hienot laivat

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Great"

  Awesome journey. I really enjoy always these ferry trips. There was plenty of seats and good restorant services. And staff was great and so Greece and its nice when they wellcomes you the harbour. Beautiful, great, awesome. It was just perfect.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Hyvä kokemus"

  Hyvä palvelu lipunmyynnissä. Hyvä palvelu snack barissa. Nopea ja tasainen kyyti.

  Lue lisää Näytä vähemmän

Laivalla

Ota selvää millaista lautalla on ennen matkaasi.

Laivaoppaat, videot & arvostelut

Reitit ja satamat maassa Samos