COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Miksi käyttää
Direct Ferriesiä?

Lauttoja 3325 reitillä ja 764 satamasta ympäri maailmaa

Yli 2,5 miljoonan asiakkaan luottama

Järjestämme yli 1,2 miljoonaa risteilyä vuodessa

Tarkistamme jopa 1 miljoonaa hintaa asiakkaillemme päivittäin

Lautat maahan Menorca

Menorca on Baleaareista kenties hillityin. Siltä löytyy hienostuneita rantoja ja historiallisia kyliä maailmankuulujen yökerhojen sijaan.

Saarelta löytyy muiden Välimeren saarten tapaan kauniita rannikkoja jotka vaihtelevat lapsille täydellisistä rauhallisista lammista syrjäisiin merenlahtiin joiden kalliojyrkänteiltä voi hyppiä veteen.

Vaikkei Menorcan yöelämä vedä vertoja ibizalle, sen eloisat baarit ja ravintolat ovat ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoisia. Esimerkiksi ‘Cova d'en Xoroi’, joka sijaitsee Cala en Porterissa, on rakennettu kallion seinämässä olevan luolan sisään meren yläpuolelle ja sieltä on upeat näkymät merelle auringon laskiessa horisontin taa. Menorcan suosittu alkoholijuoma on 'pomada' joka on giniä sekoitettuna sitruunamehun kanssa.

Saaren antimet ovat tyypillistä välimeren ruokaa. Paikallisten tapaan on normaalia syödä lounasta kahdelta ja illallista yhdeksältä illalla. Vierailijoita kehotetaan maistamaan saaren herkullista Mahon -juustoa sekä makeisia nimeltä ‘flaons’.

Menorcan ympäristö on täydellinen pyöräilylle sillä maa on pääosin tasainen ja rantaviivaa on mahtavat 216 kilometriä. Muistathan matkasi aikana käydä myös saaren länsipuolella sijaitsevassa Old Ciutadellassa jossa voit kuljeksia mukulakivikaduilla sekä ihailla koloniaalista arkkitehtuuria. Kylästä löytyy myös ihastuttava tori jolta voit ostaa tuoretta paikallisesti pyydystettyä kalaa.

Parhain aika vierailla Menorcalla on kesäkuun lopulla jolloin Ciutadellassa järjestetään ‘Festes de Sant Joan’. Se on kolme päivää kestävä festivaali jossa lammas-paraatit sekä siistityt ylväät hevoset kopottavat katuja pitkin. Tällöin järjestetään myös erilaisia turnauksia ja ilotulituksia.

Jos suunnittelet matkaa Mahonin kaupunkiin, Fort Marlborough on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Linnoitus rakennettiin 1700-luvulla Brittien kolonialismin aikana ja se kiteyttää täydellisesti Menorcan rankan historian.

Barcelona, Valencia ja Mallorca tarjoavat laivayhteyksiä Ciutadellaan ja Mahoniin. Alcudiasta ja Palmasta matkat kestävät noin kaksi tuntia ja ylityksiä on monesti päivässä. Barceolnan satamasta pääsee myös nopeilla laivoilla Ciutadellaan ja Mahoniin kun taas Valenciasta laivamatkat kestävät puoli päivää ja ylityksiä on kerran viikossa. Laivoja operoi Balearia, Trasmediterranea sekä Iscomar jotka operoivat suuria, mukavia ja luotettavia aluksia.

Suositut lauttaoperaattorit

  • 14 lähtöä viikoittain 1 tunti 15 min
  • Etsi hinta
  • 12 lähtöä viikoittain 1 tunti 45 min
  • Etsi hinta
  • 2 lähtöä viikoittain 2 h
  • Etsi hinta

Menorca arvostelut

 • "Kiva laiva"

  Matkustin Korsikalle (Bastian kautta) Sardinia Vera lautalla. Käytännöllinen, lautalla oli kaikkea mitä voi pyytää mutta se ei räjäyttänyt mieltä. Matkustin paluumatkalla Mega Express 2:lla ja se oli paljon parempi!

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Mega laiva"

  Matkustin mega Express 2.lla matkallani Korsikalta viime viikolla. Laivalle nousu kesti vähän kauemmin kuin odotin mutta kun pääsin kyytiin todella nautin ajastani lautalla ja sain hyvän kokemuksen. Todella suosittelen tätä lauttaa!

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Kiva laiva Nizzasta!"

  Matkustin hiljattain tällä laivalla Nizzasta ja reissu oli oikein mukava ja rentouttava. Otin ensin lautan Englannista Calaisiin DFDS:llä ja sitten ajoin Nizzaan josta menin Korsikalle (en pidä lentämisestä) ja suosittelisin tätä reittiä joka kerta!

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Mahtava matka"

  Mahtava matka Korsikalle Mega Expressillä viime viikolla! En malta odottaa että pääsen taas kyytiin.

  Lue lisää Näytä vähemmän

Laivalla

Ota selvää millaista lautalla on ennen matkaasi.

Laivaoppaat, videot & arvostelut

Reitit ja satamat maassa Menorca