Miksi käyttää
Direct Ferriesiä?

Lauttoja 3335 reitillä ja 700 satamasta ympäri maailmaa

Yli 2.5 miljoonan asiakkaan luottama

Järjestämme yli 1.2 miljoonaa risteilyä vuodessa

Tarkistamme jopa 1 miljoonaa hintaa asiakkaillemme päivittäin

Lautat maahan Menorca

Menorca on Baleaareista kenties hillityin. Siltä löytyy hienostuneita rantoja ja historiallisia kyliä maailmankuulujen yökerhojen sijaan.

Saarelta löytyy muiden Välimeren saarten tapaan kauniita rannikkoja jotka vaihtelevat lapsille täydellisistä rauhallisista lammista syrjäisiin merenlahtiin joiden kalliojyrkänteiltä voi hyppiä veteen.

Vaikkei Menorcan yöelämä vedä vertoja ibizalle, sen eloisat baarit ja ravintolat ovat ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoisia. Esimerkiksi ‘Cova d'en Xoroi’, joka sijaitsee Cala en Porterissa, on rakennettu kallion seinämässä olevan luolan sisään meren yläpuolelle ja sieltä on upeat näkymät merelle auringon laskiessa horisontin taa. Menorcan suosittu alkoholijuoma on 'pomada' joka on giniä sekoitettuna sitruunamehun kanssa.

Saaren antimet ovat tyypillistä välimeren ruokaa. Paikallisten tapaan on normaalia syödä lounasta kahdelta ja illallista yhdeksältä illalla. Vierailijoita kehotetaan maistamaan saaren herkullista Mahon -juustoa sekä makeisia nimeltä ‘flaons’.

Menorcan ympäristö on täydellinen pyöräilylle sillä maa on pääosin tasainen ja rantaviivaa on mahtavat 216 kilometriä. Muistathan matkasi aikana käydä myös saaren länsipuolella sijaitsevassa Old Ciutadellassa jossa voit kuljeksia mukulakivikaduilla sekä ihailla koloniaalista arkkitehtuuria. Kylästä löytyy myös ihastuttava tori jolta voit ostaa tuoretta paikallisesti pyydystettyä kalaa.

Parhain aika vierailla Menorcalla on kesäkuun lopulla jolloin Ciutadellassa järjestetään ‘Festes de Sant Joan’. Se on kolme päivää kestävä festivaali jossa lammas-paraatit sekä siistityt ylväät hevoset kopottavat katuja pitkin. Tällöin järjestetään myös erilaisia turnauksia ja ilotulituksia.

Jos suunnittelet matkaa Mahonin kaupunkiin, Fort Marlborough on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Linnoitus rakennettiin 1700-luvulla Brittien kolonialismin aikana ja se kiteyttää täydellisesti Menorcan rankan historian.

Barcelona, Valencia ja Mallorca tarjoavat laivayhteyksiä Ciutadellaan ja Mahoniin. Alcudiasta ja Palmasta matkat kestävät noin kaksi tuntia ja ylityksiä on monesti päivässä. Barceolnan satamasta pääsee myös nopeilla laivoilla Ciutadellaan ja Mahoniin kun taas Valenciasta laivamatkat kestävät puoli päivää ja ylityksiä on kerran viikossa. Laivoja operoi Balearia, Trasmediterranea sekä Iscomar jotka operoivat suuria, mukavia ja luotettavia aluksia.

Lue lisää Näytä vähemmän

Suositut lauttaoperaattorit

 • Balearia
  • Etsi hinta
 • Trasmed GLE
  • Etsi hinta
 • Grandi Navi Veloci
  • Etsi hinta
 • Corsica Ferries
  • Etsi hinta
Näytä kaikki lauttaoperaattorit

Menorca arvostelut

 • "Toulon - Ajaccio"

  Liput oli helppo ostaa netistä. Laiva oli siisti henkilökunta ystävällistä ja hytti mukava. Ainut miinus oli, että Toulonen satamassa oli erittäin vaikea löytää paikkaa mistä laivaan pääsee, viitoitukset puuttuivat täysin.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "EI PARAS"

  En ollut oikein tyytyväinen hyttiin, sillä jouduin nukkumaan yläsängyssä. Se oli todella klaustrofobista ja hankalaa päästä ylös ja alas. Kylpyhuoneen tilat olivat OK. Saapuminen oli kamalaa, emme saaneet mitään ohjeita tai neuvoja minne mennä. Ei takseja.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Mainio"

  Minulla ja miehelläni oli loistava lauttamatka Korsikalta Livornoon. Tämän tyyppisen matkustamisen prosessit olivat helppoja ja tervetulleita.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Neljän tunnin lepo"

  Pidin takakannesta jossa oli uima-allas, auringonottotuoleja ja baari - siellä tunnet olevasi lomalla.

  Lue lisää Näytä vähemmän

Laivalla

Ota selvää millaista lautalla on ennen matkaasi.

Laivaoppaat, videot & arvostelut

Reitit ja satamat maassa Menorca