Miksi käyttää
Direct Ferriesiä?

Lauttoja 3301 reitillä ja 671 satamasta ympäri maailmaa

Yli 2.5 miljoonan asiakkaan luottama

Järjestämme yli 1.2 miljoonaa risteilyä vuodessa

Tarkistamme jopa 1 miljoonaa hintaa asiakkaillemme päivittäin

Lautat maahan Menorca

Menorca on Baleaareista kenties hillityin. Siltä löytyy hienostuneita rantoja ja historiallisia kyliä maailmankuulujen yökerhojen sijaan.

Saarelta löytyy muiden Välimeren saarten tapaan kauniita rannikkoja jotka vaihtelevat lapsille täydellisistä rauhallisista lammista syrjäisiin merenlahtiin joiden kalliojyrkänteiltä voi hyppiä veteen.

Vaikkei Menorcan yöelämä vedä vertoja ibizalle, sen eloisat baarit ja ravintolat ovat ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoisia. Esimerkiksi ‘Cova d'en Xoroi’, joka sijaitsee Cala en Porterissa, on rakennettu kallion seinämässä olevan luolan sisään meren yläpuolelle ja sieltä on upeat näkymät merelle auringon laskiessa horisontin taa. Menorcan suosittu alkoholijuoma on 'pomada' joka on giniä sekoitettuna sitruunamehun kanssa.

Saaren antimet ovat tyypillistä välimeren ruokaa. Paikallisten tapaan on normaalia syödä lounasta kahdelta ja illallista yhdeksältä illalla. Vierailijoita kehotetaan maistamaan saaren herkullista Mahon -juustoa sekä makeisia nimeltä ‘flaons’.

Menorcan ympäristö on täydellinen pyöräilylle sillä maa on pääosin tasainen ja rantaviivaa on mahtavat 216 kilometriä. Muistathan matkasi aikana käydä myös saaren länsipuolella sijaitsevassa Old Ciutadellassa jossa voit kuljeksia mukulakivikaduilla sekä ihailla koloniaalista arkkitehtuuria. Kylästä löytyy myös ihastuttava tori jolta voit ostaa tuoretta paikallisesti pyydystettyä kalaa.

Parhain aika vierailla Menorcalla on kesäkuun lopulla jolloin Ciutadellassa järjestetään ‘Festes de Sant Joan’. Se on kolme päivää kestävä festivaali jossa lammas-paraatit sekä siistityt ylväät hevoset kopottavat katuja pitkin. Tällöin järjestetään myös erilaisia turnauksia ja ilotulituksia.

Jos suunnittelet matkaa Mahonin kaupunkiin, Fort Marlborough on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Linnoitus rakennettiin 1700-luvulla Brittien kolonialismin aikana ja se kiteyttää täydellisesti Menorcan rankan historian.

Barcelona, Valencia ja Mallorca tarjoavat laivayhteyksiä Ciutadellaan ja Mahoniin. Alcudiasta ja Palmasta matkat kestävät noin kaksi tuntia ja ylityksiä on monesti päivässä. Barceolnan satamasta pääsee myös nopeilla laivoilla Ciutadellaan ja Mahoniin kun taas Valenciasta laivamatkat kestävät puoli päivää ja ylityksiä on kerran viikossa. Laivoja operoi Balearia, Trasmediterranea sekä Iscomar jotka operoivat suuria, mukavia ja luotettavia aluksia.

Lue lisää Näytä vähemmän

Suositut lauttaoperaattorit

 • Trasmediterranea
  • Etsi hinta
 • Balearia
  • Etsi hinta
 • Trasmed GLE
  • Etsi hinta
 • Grandi Navi Veloci
  • Etsi hinta
Näytä kaikki lauttaoperaattorit

Menorca arvostelut

 • "Barcelonasta Alcudiaan ja takaisin"

  Varasin matkan Direct Ferriesin kautta - ei ongelmia vaan kaikki toimi yksiselitteisesti. Matkan aikataulu muuttui - mutta Direct Ferries tiedotti minua soittamalla ja lähettämällä sähköpostin hyvissä ajoin - viiden tähden palvelua heiltä. Lautta oli erinomainen kummallakin suunnalla - yömatka sujui jouhevasti ja me kaikki 5 nukuimme erinomaisesti. Paluumatkan päivälautalla vietimme aikaa yläkannen uima-allasalueella - se oli loistavaa!!! Lautan palvelut olivat upeat, suosittelisin sitä ehdottomasti. Ainoa huono puoli oli, ettei ensimmäisen luokan istuimet ole varattuja vaan nopeat syövät hitaat, joten jos teitä on isompi joukko ette välttämättä pääse istumaan vierekkäin!!

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Lauttamatka Alcudiaan heinäkuussa 2013"

  Mielestäni lauttamatka Barcelonasta Menorcalle tai Mallorcalle on must-do, ainakin kerran, jos sinulla vain on aikaa tehdä se. Teimme oman matkamme osana pidempää matkaa Lontoosta Lissaboniin Espanjan läpi. Lautalla oli mukavat kallistuvat istuimet, buffet bar jossa myytiin kohtuuhintaisia asioita. Nopean lautan takaosassa on ulkokansi jossa matkustajat voivat nauttia säästä, vaikkakin tilaaon rajoitetusta ja siellä on usein tupakoitsijoita. Ainoa huono puoli oli paluumatkamme lautalla, jossa TV oli päällä äänet täysillä ja aamu tv:stä tuli lasten lauluja ja piirrettyjä. Menomatkalla ääni oli hiljennetty jonka ansiosta ilmapiiri oli paljon sopivampi.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Mahtava loma"

  Meillä oli hyvä matka Palmasta Deniaan, kaikki meni suunnitelman mukaan, yksi kysymys saammeko mitenkään printattua maihinnousukorttia etukäteen sillä meidän piti jonottaa saadaksemme liput, mutta muutoin palvelu oli hyvä.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Algeciras - Tangiers Med "

  Henkilökunta oli todella avulias matkani kummallakin suunnalla. Mutta laiva oli todella paljon myöhässä aamulla, saapuen määränpäähänsä tunnin myöhässä. Matka oli miellyttävä lumoavissa näköaloissa. Odotin innolla seuraavaa matkaani Balearialla.

  Lue lisää Näytä vähemmän

Laivalla

Ota selvää millaista lautalla on ennen matkaasi.

Laivaoppaat, videot & arvostelut

Reitit ja satamat maassa Menorca