Maarianhamina satamaan Tukholma lautta

Ahvenanmaa ja Ruotsi yhdistyvät reitillä Maarianhamina Tukholma, jota liikennöi tällä hetkellä 2 laivayhtiötä. Tallink Silja reitti kulkee jopa 3 kertaa päivässä ja matkan kesto on noin 5 tuntia 30 minuuttia samalla kun Viking Line reitti kulkee jopa 3 kertaa päivässä ja matka kestää nopeimmillaan 5 h 30 min.

Tämä tarkoittaa yhteensä 42 ylitystä viikko reitillä Maarianhamina Tukholma kohteiden Ahvenanmaa ja Ruotsi välillä. Vertaa nyt löytääksesi parhaan hinnan haluamallesi matkustusajankohdalle.

Maarianhamina satamaan Tukholma lauttavaihtoehdot

Saadaksesi lisätietoa vieraile Ahvenanmaa - Ruotsi lautat sivullamme.

Maarianhamina - Tukholma lauttaoperaattorit

  • Tallink Silja
    • 3 lähtöä päivittäin 5 h 30 min
    • Etsi hinta
  • Viking Line
    • 3 lähtöä päivittäin 5 h 30 min
    • Etsi hinta

Keskimääräiset Maarianhamina Tukholma hinnat

Nämä hinnat näyttävät keskimääräisen summan, minkä asiakkaamme ovat maksaneet yhdensuuntaisesta matkasta. Suosituin varaus reitillä Maarianhamina Tukholma on auto ja 2 matkustajaa.

Maarianhamina opas

Maarianhamina on Suomen ainoan itsehallintoalue Ahvenanmaan pääkaupunki. Kaupungissa asuu reilu 11 000 ihmistä ja yli 80% väestöstä puhuu äidinkielenään ruotsia. Maarianhamina sijaitsee niemimaalla ja siellä on kaksi satamaa, joista toinen on itä- ja toinen länsirannalla. Molemmat satamat pysyvät sulana lähes koko vuoden ja kummassakaan ei ole vuorovettä. Länsisatama on kansainvälinen satama, josta on päivittäisiä palveluja Ruotsiin, Viroon ja manner-Suomeen. Itäsatamassa on yksi Skandinavian suurimmista venesatamista. Satamat ovat lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan, joten kaupunkiin ja satamien lähialueisiin on helppo tutustua jalkaisin, polkupyörällä tai bussilla.

Suurin osa kaupungin kaupoista ja monet ravintolat ja kahvilat sijaitsevat Torggatanin kävelykadulla Maarianhaminan keskustassa. Aukiolla on myös Självstyrelsegården, joka käsittää Ahvenanmaan parlamentin ja lääninhallituksen, kaupungintalon ja hallituksen rakennuksen. Kaupungintalon rinteessä on patsas Tsarinna Maria Aleksandrovnasta, Venäjän keisari Aleksanteri II:n puolisosta, joka antoi nimensä kaupungille vuonna 1861.

Koska Ahvenanmaa ei kuulu EU:n veroalueeseen, suuret autolautat pysähtyvät Maarianhaminassa ja näin lautoilla voidaan edelleen jatkaa verovapaata myyntiä. Laivoilla pääsee Helsinkiin, Tukholmaan, Tallinnaan ja Turkuun. Virolaisen Tallink-varustamon alukset Tallinna–Tukholma-reitillä ovat poikenneet Maarianhaminassa Viron liityttyä EU:hun, jotta voisivat jatkaa verovapaata myyntiä. Helsingin linjan lautat ovat pysähtyneet siellä vuodesta 1999, kun taas Viking Linen lautat ovat aina pysähtyneet Maarianhaminassa.

Tukholma opas

Saarisarjasta koostuva Tukholma sijaitsee Ruotsin itärannikolla. Se on Ruotsin pääkaupunki ja on edelleen yksi maailman kauneimmista ja houkuttelevimmista kaupungeista. Se on koti monille postikorttikuville ja loputtomille terrakotan sävyisille rakennuksille. Tukholman taivaanranta säkenöi Lake Mälaren vesillä ja kesäisin taivas on rikkaan sininen, kun taas talvella kaupunki on katettu lumella ja hajanaisilla valoilla. Tukholma on tullut erittäin moderni kaupunki ja tunnettu huippuluokan mallesta, muodista ja poikkeuksellisesta yöelämästä, vaikka kaupunki on onnistunut säilyttämään sen juuret Vanhankaupungin alueella,Gamla Stanissa, jossa voit melko helposti uppoutua historiaan. Tämä labyrintti mutkaisia mukulakivikatuja on Stortorgetin (Big Square) ympärillä, kun taas etelään pidemmällä saarella Södermalm tarjoaa selvän boheemin tunnun, monia taidegallerioita ja historiallisia asuntoja.

Kaupungin satamasta lautat lähtevät kohteisiin Suomessa, Venäjällä ja Baltian maissa.