COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Miksi käyttää
Direct Ferriesiä?

Lauttoja 3325 reitillä ja 764 satamasta ympäri maailmaa

Yli 2,5 miljoonan asiakkaan luottama

Järjestämme yli 1,2 miljoonaa risteilyä vuodessa

Tarkistamme jopa 1 miljoonaa hintaa asiakkaillemme päivittäin

Lautat maahan Liettua

Liettua sijaitsee Euroopan koillisosassa ja koreilee barokki arkkitehtuurillaan sekä laajoilla järvillä ja vehreillä metsillään.

Siauliain ulkopuolella sijaitsee tunnettu ‘Hill of Crosses’ joka on entinen pyhiinvaellusten kohta jolla seisoo sata tuhatta ristiä ja valtavia krusifiksejä. Alue on todella merkittävä ja hiljaisempina päivinä mitä aavemaisin. Se kuvastaa katolilaisuuden selviytymistä maan myrskyisän historian läpi. 1940-luvulla liettualaisilla oli tapana hiipiä neuvostoliiton sotilaiden ohi ja istuttaa risti mäen päälle osoituksena heidän uskollisuudestaan perinteisiinsä ja alkuperäänsä.

Liettuan suuriruhtinaiden palatsi maan pääkaupungissa Vilnassa on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Se rakennettiin 1400-luvulla jonka jälkeen sitä on muokattu useasti. Sisäpuolelta löydät kiehtovia artefakteja sekä juhlasaleja.

Pääkaupungissa ollessasi voit matkata Katedraali aukiolle sunnuntaisin, jolloin paikalliset osallistuvat suureen jumalanpalvelukseen. Aukiota pidetään Vilnan eloisampana paikkana koska sillä järjestetään myös usein paraateja, markkinoita, julkisia tapahtumia.

1960-luvulla kristitty taiteilija Vilius Orvidas rakennutti ihanan Orvidas puutarhan Salantaihin ilmaistaakseen vastustuksensa neuvostoliittoa vastaan. Sieltä löytyy useita uskonnollisia patsaita ja veistoksia.

Liettuan maisemien todellinen testamentti on Aukštaitijan kansallispuisto josta löytyy yli 200-vuotta vanhoja mäntyjä, 48 eri lintulajia sekä 160 järveä.

Liettuan Klaipedaan matkaa päivittäin useita laivoja Ruotsin Karlshamnista josta matka kestää noin puoli päivää sekä Saksan Kielistä josta matkat ovat hieman pidempiä.

Suositut lauttaoperaattorit

  • 7 lähtöä viikoittain 13 h
  • Etsi hinta
  • 5 lähtöä viikoittain 16 h 30 min
  • Etsi hinta

Liettua arvostelut

 • "Erinomainen palvelu"

  Olemme käyttäneet TT Lineä monta kertaa ja kokemuksemme on aina ollut todella hyvä. Kun pääset hyttikannelle siellä on miehistön jäsen auttamassa matkustajia. Hytit ovat yksinkertaisia mutta hoitavat tehtävänsä, modernit ja aina siistit. Ruokapalvelualue on todella hyvä. Laivat ovat moderneja. Tällä viimeisellä matkallamme perämies organisoi ja auttoi minua ja liikuntarajoitteista vaimoani hyttiin pääsemisessä, mitä todella arvostimme. Suosittelemme lämpimästi.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Todellista asiakaspalvelua"

  Kesäkuun 12. päivänä matkustin Rostockista Trelleborgiin. Saapuessani aikaisin lähtöselvitykseen tiskin nainen sanoi: "jätä moottoripyöräsi jonnekin missä voin nähdä sen ja mene kahvilaan, kunnes lastaus alkaa tunnin päästä". (todellista asiakaspalvelua No1) 16.6. paluumatkalla Trelleborgista menin taas tiskille, sanoi nimeni ja nainen sanoi "Ei", minä sanoin "Mutta olen varannut paluumatkan Saksaan tänään" jälleen hän sanoi ei"ei" näytin hänelle minun varauvahvistusta, jonka minä tai tietokone oli sotkenut ja paluupäiväksi oli tullut 16.heinäkuuta. Ymmärtäväinen toimihenkilö päästi minut lautalle ilman lisämaksua ja jatkoin matkaani kotiin (todellista asiakaspalvelua No2). Aion ehdottomasti käyttää tätä yritystä uudelleen tulevaisuudessa.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Lepotuolien puute"

  Laivat ovat mielestäni siistit ja viihtyisät, mutta kummassakaan laivassa ei ole lopotuoleja lainkaan. Ilman hyttiä matkanneena, ei nukkumapaikkoja ollut lainkaan.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Travemünde-Trelleborg TT line"

  Laivalippujen välittäjä firma direct ferries korottaa joka kerta kun tilaa liput laivalipun hintaa ja samoin visa kortin lisämaksua MIKSI? Kun tilaan laivayhtiöltä suoraan lippu on halvempi eikä mitään muita ylimääräisiä kuluja peritä.

  Lue lisää Näytä vähemmän

Laivalla

Ota selvää millaista lautalla on ennen matkaasi.

Laivaoppaat, videot & arvostelut

Reitit ja satamat maassa Liettua