Miksi käyttää
Direct Ferriesiä?

Lauttoja 3301 reitillä ja 671 satamasta ympäri maailmaa

Yli 2.5 miljoonan asiakkaan luottama

Järjestämme yli 1.2 miljoonaa risteilyä vuodessa

Tarkistamme jopa 1 miljoonaa hintaa asiakkaillemme päivittäin

Lautat maahan Liettua

Liettua sijaitsee Euroopan koillisosassa ja koreilee barokki arkkitehtuurillaan sekä laajoilla järvillä ja vehreillä metsillään.

Siauliain ulkopuolella sijaitsee tunnettu ‘Hill of Crosses’ joka on entinen pyhiinvaellusten kohta jolla seisoo sata tuhatta ristiä ja valtavia krusifiksejä. Alue on todella merkittävä ja hiljaisempina päivinä mitä aavemaisin. Se kuvastaa katolilaisuuden selviytymistä maan myrskyisän historian läpi. 1940-luvulla liettualaisilla oli tapana hiipiä neuvostoliiton sotilaiden ohi ja istuttaa risti mäen päälle osoituksena heidän uskollisuudestaan perinteisiinsä ja alkuperäänsä.

Liettuan suuriruhtinaiden palatsi maan pääkaupungissa Vilnassa on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Se rakennettiin 1400-luvulla jonka jälkeen sitä on muokattu useasti. Sisäpuolelta löydät kiehtovia artefakteja sekä juhlasaleja.

Pääkaupungissa ollessasi voit matkata Katedraali aukiolle sunnuntaisin, jolloin paikalliset osallistuvat suureen jumalanpalvelukseen. Aukiota pidetään Vilnan eloisampana paikkana koska sillä järjestetään myös usein paraateja, markkinoita, julkisia tapahtumia.

1960-luvulla kristitty taiteilija Vilius Orvidas rakennutti ihanan Orvidas puutarhan Salantaihin ilmaistaakseen vastustuksensa neuvostoliittoa vastaan. Sieltä löytyy useita uskonnollisia patsaita ja veistoksia.

Liettuan maisemien todellinen testamentti on Aukštaitijan kansallispuisto josta löytyy yli 200-vuotta vanhoja mäntyjä, 48 eri lintulajia sekä 160 järveä.

Liettuan Klaipedaan matkaa päivittäin useita laivoja Ruotsin Karlshamnista josta matka kestää noin puoli päivää sekä Saksan Kielistä josta matkat ovat hieman pidempiä.

Lue lisää Näytä vähemmän

Suositut lauttaoperaattorit

 • TT Line
  • Etsi hinta
 • DFDS Seaways
  • Etsi hinta

Liettua arvostelut

 • "Muutto Suomeen"

  Varauksen teko ja nettisivujen käyttö helppoa. Ei ongelmia lähtöselvityksessä ja laivaannousussa. Käyttäisin heitä ehdottomasti uudelleen.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Hieno matka"

  Matkustimme viime viikolla elokuussa emmekä varanneet hyttiä mutta olimme enemmän kuin iloisia aulassa, mahtava henkilökunta ja kohtelias aion käyttää uudelleen ensi vuonna.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Auttavainen henkilökunta"

  Oikein yksinkertainen ylitys - lähtöselvitys ja ravintolahenkilökunta kaikki oikein mukavia. Laiva oli myöhässä paluumatkalla, tämä saattoi johtua valtavasta ruuhkasta Calaisissa.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Elokuu 2013"

  Erittäin auttavainen henkilökunta palautti vaimoni villapaidan, jonka hän unohti lautalle menomatkalla - he eivät olisi voineet olla avuliaampia. Yleisesti tehokas ja hässäkkä-vapaa matkustus rentouttavalla ilmapiirillä.

  Lue lisää Näytä vähemmän

Laivalla

Ota selvää millaista lautalla on ennen matkaasi.

Laivaoppaat, videot & arvostelut

Reitit ja satamat maassa Liettua