COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Miksi käyttää
Direct Ferriesiä?

Lauttoja 3325 reitillä ja 764 satamasta ympäri maailmaa

Yli 2,5 miljoonan asiakkaan luottama

Järjestämme yli 1,2 miljoonaa risteilyä vuodessa

Tarkistamme jopa 1 miljoonaa hintaa asiakkaillemme päivittäin

Lautat maahan Norja

Norja ei ole ainoastaan Skandinavian läntisin maa, mutta myös pohjoisin sekä itäisin sen pitkän ja kaarevan muotonsa ansiosta.

Kulkiessa Norjan loputonta rannikkoa pitkin, maisemat ovat henkeäsalpaavia ja ikimuistoisia. Svanbardin saaristo Pohjois-Norjassa tarjoaa häkellyttäviä maisemia vuonoillaan jotka ulottuvat aina Skotlannin läheiseltä Pohjanmereltä Jäämerelle. Jääkauden muodostavat maisemat ovat luoneet ainutlaatuisia muotoja ja maisemia joita matkustaa vuosittain katsomaan tuhansia ihmisiä; Norjan luonnon lähelle pääsee parhaiten osallistumalla suosittuihin opastusretkiin joilla kuljetaan Norjan kimmeltäville poukamille loivien vuorien lomassa. Vain viidellä miljoonalla asukkaalla, Norjan maisemat ovat todella koskemattomia.

Monet sanovat Pohjois-Norjan olevan parhain paikka maailmassa nähdä revontulia. Kuten vuonoille, revontulien katsomiselle järjestetään myös hotellien ja yhtiöiden kautta monia katselumatkoja joihin voi osallistua.

Jos joskus saat tarpeeksesi Norjan valloittavasta luonnonkauneudesta, suuntaa sen kosmopoliittisiin kaupunkeihin joissa on kertomuksia viikingeistä, ylistettyjä elokuvateattereita sekä perinteisiä puutaloja maaseudulla. Maan pääkaupunki, Oslo, tarjoilee lukuisia taidegallerioita, laskettelumäkiä, laajoja vihreitä virkistysalueita, innovatiivista arkkitehtuuria, ooppera talon sekä pilvenpiirtäjä-keskus nimeltä ‘the barcode’.

Muinaiset Norjalaiset viikingit olivat aktiivisimpia pohjoisilla britteinsaarilla sekä Pohjois-Amerikan itäosissa. He löysivät vahingossa Kanadan sekä Islannin 800-luvulla. Oslon laivamuseosta löytyy hyvin säilytettyjä viikinkilaivoja sekä kokonaisen Oseberg-laivan ja muita artefakteja. Lofotr Viikinki museo Vestvagovan saarella Norjan luoteisrannikolla antaa sinulle mahdollisuuden elää kuin Freyr uudelleenrakennetussa pitkätalossa. Museo asetettiin ehdolle yhdeksi Euroopan Vuoden Museoista vuonna 2013.

Norjasta on hyvät laivayhteydet muualle pohjoismaihin; niistä lyhyin ja nopein on Pohjois-Tanskaan. Norjassa on myös maan satamien sisäisiä yhteyksiä esimerkiksi vuonoille. Myös Manner-Euroopasta pääsee helposti Norjaan Saksan satamista.

Suositut lauttaoperaattorit

  • 14 lähtöä viikoittain 20 min
  • Etsi hinta
  • 7 lähtöä viikoittain 9 h 15 min
  • Etsi hinta
  • 7 lähtöä viikoittain 9 h 30 min
  • Etsi hinta
  • 6 lähtöä viikoittain 10 min
  • Etsi hinta

Norja arvostelut

 • "Superlautta tosiaan!"

  Matkustin äskettäin Stena Britannicalla Harwichista Hook of Hollantiin - ja täytyy sanoa että olin vaikuttunut! Lautat ovat upouusia joten kaikki oli viimeisenpäälle laitettua ravintoloista baareihin. Drinkit ja buffet ravintolan ruoka oli hinnoiteltu kohtuullisesti - laivalla oli myös a la carte ravintola, johon emme kuitenkaan menneet. Hytit olivat tahrattoman puhtaita ja hyvin varusteltuja, niissä oli leveämmät vuoteet kun lautoilla yleensä sekä taulu-tv ja ilmainen wifi - mikä nosti tämän laivan tavallista korkeammalle. Matkustaisin tällä lautalla epäilemättä uudestaan.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Stena Superfast VIII"

  Matkustin jalkamatkustajana 20.2.2012. Vaikutuin Stenan Superfast lautasta mutta välimatka lähtöselvityksestä lautallenousemiseen oli ainakin 1/4 mailia pitkä ja tarvitsin apua laivalle pääsyyn pitkän kävelymatkan vuoksi. Varmasti tämä etäisyys ei ole ideaalinen kaikille jalkamatkustajille, kun terminaalia rakennettiin, eikö kukaan huomioinut jalkamatkustajia? Minun täytyi pyytää apua taas kun saavuimme Belfastiin. Avun pyytäminen vei matkan nautittavuuden. Olin erittäin pettynyt kummankin kahvilan ruokiin. Ainoa positiivinen asia reissussani oli henkilökunnan jäsenten avuliaisuus.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Vaikuttava matka"

  Matkustin Stena Hollandican neitsytmatkalla Harwichista Hollantiin ja olin enemmän kuin vaikuttunut kokemuskesta. Kaikki oli uutta joten luulen että tämän paremmaksi ei voi muuttua, mutta se oli 100 kertaa parempi kuin edellinen Stenan Hollannin lautta joten ei huolia. Laivalla oli kaikkea mitä vaan keksit pyytää ja enemmän pitäen sinut viihdytettynä matkan ajan lukuisten ravintoloiden, baarien, olotilojen yms. avulla. Suosittelen suuresti.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "King lautta"

  Matkustin syyskuussa reitillä Newcastle Amsterdam King lautalla vaimoni kanssa. Varasimme commodore deluxe hytin sillä saimme hyvän diilin ja matka oli pitkä! Huonepalvelu oli bonusta ja hytti itsessään näytti korkealuokkaiselta hotellihuoneelta! Suosittelen suuresti seisemän meren buffettia, jossa oli valtava valikoima maukasta ruokaa. Muita ruokailupaikkoja oli myös, mutta emme kokeilleet niitä. Laivalla oli muutama baari mutta vietimme suurimman osan ajastamme Compass loungessa. Shoppailu oli hyvää, mutta onnekseni ei liian hyvää! Ainoa miinuspuoli on, että reitti on melko tyyris myös ilman ykkösluokan hyttiä.

  Lue lisää Näytä vähemmän

Laivalla

Ota selvää millaista lautalla on ennen matkaasi.

Laivaoppaat, videot & arvostelut

Reitit ja satamat maassa Norja